Trabzon'da cinsel istismara 25 yıl hapis

Trabzon'da yaşı küçük kızlara sarılıp sürtündüğü öne sürülen bir kişi toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.Trabzon'da 2 kız çocuğuna 8 sene boyunca evcilik oynama bahanesiyle cinsel istismarda bulunan bir kişi hapis cezasına çarptırıldı.Tr

Trabzon'da cinsel istismara 25 yıl hapis

Trabzon'da yaşı küçük kızlara sarılıp sürtündüğü öne sürülen bir kişi toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon'da 2 kız çocuğuna 8 sene boyunca evcilik oynama bahanesiyle cinsel istismarda bulunan bir kişi hapis cezasına çarptırıldı.Trabzon 1. Ağır Ceza mahkemesinde görülen karar duruşmasında mağdure (17) E.G ve F.A(16) katılmazken genç kızlara ‘Çocuğun Nitelikli Cinsel istismarı' sucundan hakkında 8 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan 51 yaşındaki A.A hazır bulundu. Mahkeme başkanı yaşı 15 yaşın altında bulunan mağdurelerden E.G için 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırırken, diğer magdure F.A için ise 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırırken her iki mağdure için toplam 25 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

RUH SAĞLIĞIM BOZULDU

15 yaşından küçük olan 2 mağdureye arkadan sarılmak ve sürtmek suretiyle cinsel istismarda bulunduğunu ailesine anlatması üzerine ortaya çıkan olayda mağdure E.G (17) nin ifadesi ise ,' 7 – 8 yıldan beri oyun oynamak bahanesiyle bana cinsel istismarda bulunuyor. Bu gibi eylemlerini yılda birkaç devam ediyordu. Hatta bir keresinde akrabam olan F.A ile birlikte şüphelinin evine gittiklerini üzerlerindeki elbiseleri zorla çıkardığını ve sürtündü. Bu yüzden ruh sağlığım bozuldu. Kendisinden davacıyım' dedi
 
RUH SAĞLIĞI BOZULDU RAPORU
Cinsel suçlara cezaların arttırılmasına ilişkin bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlayan ağır cezalar mahkemelerde uygulanmaya başladı. İki mağdurenin Şüpheli Adil Akat'nın Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması sırasında mağdure E. G ve F.A.'nın Adli Tıp Kurumu tarafından olayda etkilenip etkilenmediği konusunda rapor alınmasına karar verildi. Adli Tıp Kurumu, yaptığı inceleme sonucunda mağdure E.G ve F.A'nın 'nin yaşadığı olaydan dolayı ruh sağlığının bozulduğu yönünde rapor hazırlayarak mahkemeye gönderdi. 1. Ağır Ceza Mahkemesinde 'Basit Cinsel Saldırı' sucundan 4 aydan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan sanık A., Adli Tıptan gelen gelen rapor üzerine dava dosyasını suçun mahiyetinin değiştiğini ve ‘basit cinsel saldırı' sucunun cezası olan 3 aydan 2 yıla kadar olan cezası adli tıptan gelen rapor üzerine ‘Çocuğun Nitelikli Cinsel istismarı' sucu olduğunu ve bu yüzden sanık A.A.'ın TCK'nın 103/6 maddesi kapsamında 15 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istenmesine neden oldu.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel