Trabzon'da Cinayet Davası

Trabzon'un Maçka İlçesinde, geçen yıl Eyüboğlu Ailesi'nden iki kişinin ölümüyle sonuçlanan cinayeti işlediği iddia edilen Coşkun A.'nın ilk duruşması bugün gerçekleştirildi.Trabzon'un Maçka İlçesi Esiroğlu beldesinde 10 Haziran 2006 tarihinde Mustafa ve Ç

Trabzon'da Cinayet Davası

Trabzon'un Maçka İlçesinde, geçen yıl Eyüboğlu Ailesi'nden iki kişinin ölümüyle sonuçlanan cinayeti işlediği iddia edilen Coşkun A.'nın ilk duruşması bugün gerçekleştirildi.

Trabzon'un Maçka İlçesi Esiroğlu beldesinde 10 Haziran 2006 tarihinde Mustafa ve Çağdaş Eyüboğlu'nun öldürülmesi ile sonuçlanan olayın bugün Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5. duruşması yapıldı. Yarım saat süren duruşma 20 Eylül 2007 tarihine ertelendi.

Eyüboğlu Ailesi'nin fertleri duruşmaya katılırken, duruşma sonrası yaptıkları açıklamada zanlının Türkiye'ye iade edilerek yargılanmasını istediler. Olayın zanlısı Coşkun A., Ukrayna'da yakalanmıştı.

Eyüboğlu ailesi adına açıklama yapan Ayla Eyüboğlu, katil zanlısı olduğu iddia edilen şahsın yakalanmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu: "Yaptığımız araştırmalar sonucu katil zanlısının Ukrayna'da olduğunu öğrendik. Hemen İnterpol tarafından aranıp yakalanması konusunda Dışişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı dahil emniyet birimlerine müracaatta bulunduk. Bizim verdiğimiz bilgilerde Coşkun A.'nın yurt dışına halasının oğlu E.Ş.'nin pasaportuyla çıktığı yönündeydi.

Hatta olayı meclis gündemine taşıyarak, meclis tutanaklarına 'şaibeli bir sonuçla yakalanamadı' diye kaydettirdik. Bu girişimlerimiz sonucunda Coşkun A., Ukrayna'da bir kafede Trabzonspor'un bir maçını izlerken yakalandı."

Ayla Eyüboğlu konuşmasında, şu ana kadar kimseye zarar vermediklerini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: "Olayın neden yapıldığının açığa çıkmasını istiyoruz. Eyüboğlu Ailesi olarak kimseyle bir sorunumuz olmadı, kimseye zarar vermedik, neden bu zararı gördük? Neden kardeşim ve kuzenim öldürüldü? Bugüne kadar mücadelemiz katil zanlısı Coşkun A.'nın yakalanması yönündeydi. Bundan sonra mücadelemiz olaya karışan herkesin tutuklanarak hakettikleri cezayı alması yönünde olacak. Bu bir örnek dava olmalı."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler