Trabzon'da Çataltepe Şehitleri anıldı

Törene Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Maçka Kaymakamı Ümit Cavuldak, Yomra Kaykamakamı Fatih Akkaya, Atasu Belediye Başkanı Mustafa Köse, Oymalıtepe Belediye Başkanı Metin Şahin, Özdil Belediye Başkanı Mustafa Bayındır

Trabzon'da Çataltepe Şehitleri anıldı

Törene Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun yanı sıra Maçka Kaymakamı Ümit Cavuldak, Yomra Kaykamakamı Fatih Akkaya, Atasu Belediye Başkanı Mustafa Köse, Oymalıtepe Belediye Başkanı Metin Şahin, Özdil Belediye Başkanı Mustafa Bayındır, Esiroğlu Belediye Başkanı Kenan Yusufoğlu, muhtarlar, birim amirleri, gaziler, şehit yakınları, dünyanın farklı ülkelerinden gelip Trabzon’da okuyan öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlanan törenler daha sonra Trabzon Belediyesi Mehteran takımının konseriyle devam etti. Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması sırasında duygusal anlar yaşandı. Katılımcılara pilav ve ayran ikramının da yapıdığı anma törenleri için Trabzon Belediyesi 13 otobüs ile vatandaşları şehitliğe taşıdı.

2.20130707165120.jpg


Törende konuşan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, şehitleri rahmet ve minnetle andıklarını ifade ederek, “Bu topraklarda 450 şehidimiz var. Bu şehitlerin her biri Anadolu’nun farklı şehirlerinden gelerek bu topraklarda düşmana karşı bir bütün olmuşlar ve Anadolu’nun bütünlüğünü savunmuştur. Bir birliktelik örneği gösterilerek bağımsızlık ateşinin sönmemesini sağlamışlardır. Tek bayrak, tek millet, tek vatan, tek devlet anlayışı ile aynı birliktelik bugün burada yapılan toplantıda da ortaya çıkmaktadır. Anma törenlerinde aramızda Hırvatistan, İran, Bosna Hersek, Ürdün, Lübnan, Güney Kore, Japonya gibi ülkelerden şehrimize gelip üniversitede okuyan öğrenci kardeşlerimizde var. Biz insan sevgisinin, yaşandığı bu toprakların her zaman dünya medeniyetlerine ve dünya devletlerine ne kadar barışcıl baktığımızı gösteriyoruz” dedi.


Daha sonra Maçka Kaymakamı Umut Çavulduk’da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.


Tören Maçka Müftüsü Hasan Değirmenci’nin okuduğu dua ile son buldu.

 

1.20130707165103.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel