Trabzon'da Buz Gibi Isırgan Otu

"Bir deneyelim" diyen Trabzonlu dondurma ustası Önder Yılmaz, ısırganlı dondurma yaptı. Yılmaz yeni dondurma türleri için fikir üretirken aklına şifalı bitkiler arasında yer alan ancak tazeyken deriyle teması halinde cildi yakan ısırgan otu gelmiş. "İlaç

Trabzon'da Buz Gibi Isırgan Otu

"Bir deneyelim" diyen Trabzonlu dondurma ustası Önder Yılmaz, ısırganlı dondurma yaptı. Yılmaz yeni dondurma türleri için fikir üretirken aklına şifalı bitkiler arasında yer alan ancak tazeyken deriyle teması halinde cildi yakan ısırgan otu gelmiş. "İlaç yapımında, kanserde kullanıldığını duyduğumuz ısırgan otunu bir de dondurmada deneyelim dedik.

Müşteriler beğendi" diyen Yılmaz, tarifi de verdi: Yaylalardan toplattığımız ısırgan otunu ikiye bölüyoruz. Yarısını kaynatıp suyunu ayırıyoruz, diğer yarısını ise ıhlamur gibi kurutuyoruz. Kuru ısırgan otunu mikserde öğütüyor, ayırdığımız suyuyla sütü, salebi ve şekeri karıştırıyoruz. Dinlendirerek makinelere alıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler