Trabzon'da bireysel emeklilik sigortasında patlama!

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, Türkiye'de bireysel emeklilik sigortasının 2013 yılında patlama yaptığını belirterek bireysel emeklilik sigortasında bu yılın ilk 10 ayında 360 bin artış yaşandığını söyledi.Trabzon Ticaret ve

Trabzon'da bireysel emeklilik sigortasında patlama!

Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, Türkiye'de bireysel emeklilik sigortasının 2013 yılında patlama yaptığını belirterek bireysel emeklilik sigortasında bu yılın ilk 10 ayında 360 bin artış yaşandığını söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın da desteklediği, TÜSİD Doğu Karadeniz Sigorta Etkinlikleri çerçevesinde yapılan "Sektörde, Acente ve BESSİZ Bir Gelecek Düşünülemez" konulu panelde konuşan Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Ahmet Genç, 1 Ocak -10 Ekim 2013 döneminde Türkiye'de bireysel emeklilik sigortasında 360 bin artış yaşandığını açıkladı. Genç, Bireysel Emeklilik Sigortası’nda (BES) 2013 yılında yüzde yüze varan muazzam artış yaşandığını belirterek sektörün patlama yaptığını söyledi. Bireysel Emeklilik Sigortasına devletin yüzde 25 katkı sağlamasının bu patlamada etkisi olduğunu hatırlatan Genç " Yüzde 25 katkı payı olarak bu günü kadar 984 milyon TL ödeme yapıldı” dedi.

DASK kontrol mekanizmasında yapılan düzenlemeden sonra bu alandaki sigorta poliçelerinde de yüksek artış olduğunu kaydeden Genç, kanundan önce 3 milyon 900 olan poliçe sayısının 5 milyon 900'e yükseldiğine dikkat çekti. Sigortacılık sektörde son iki yılda yapılan düzenlemelerin karşılığını aldıklarını dile getiren Dr. Ahmet Genç, yurt dışındaki gurbetçilere de bazı haklar tanındığını, ‘mavi kartlılar’ olarak tanımlanan yurt dışındaki çalışanların da Bireysel Emeklilik Sigortası yaptırabileceklerini vurguladı. Genç, sigorta sektöründe cezalarında artırıldığını böylece dolandırıcılıkların yaşanmasının önünün de kesilmeye çalışıldığını sözlerine ekledi.

SİGORTACILIK SEKTÖRÜ EKONOMİYE VE İSTİHDAMA KATKISI GİDEREK ARTIYOR

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada, TTSO'ya kayıtlı 161 sigorta acentesi bulunduğunu, şehir acısından önemli bir rakam olduğunu belirtti. Hacısalihoğlu istihdam olarak bakıldığında da yine odaya kayıtlı 257 kişinin olduğunu ifade ederek "Sektörün ekonomiye ve istihdama katkısı açısından da önemli olduğunu vurgulamak istiyorum. Bunları sizler sağladınız. Sizlerin mücadelesi ile bu sektör oluştu. Dolayısıyla şehrin gelişmesine ve aynı zamanda katkı verdiğiniz için sigorta sektörünü kutluyoruz“ diye konuştu.

20131104aw000359_03.jpg

SİGORTA SEKTÖRÜ BÜYÜDÜKÇE İSTİHDAM İHTİYACI DA ARTIYOR

Doğu Karadeniz Tüm Sigorta Acenteleri Derneği (TÜSİD) Başkanı ve TTSO Meclis üyesi İbrahim Sertel de yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde sigortacılık sektörünün istihdamda büyük açığı bulunduğunu söyledi. Sertel, gerek bölgede gerekse yurt çapında sektör olarak genç istihdama ihtiyaç duyduklarını kaydederek "2 bin 500-3000'i aşkın genci sektörümüz istihdam edebilir. Sigorta sektörümüzün büyümesine paralel olarak nitelikli istihdam ihtiyacımızda artmaktadır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel