Trabzon'da bir meslek daha yok oluyor!

Günümüzde teknolojiye yenik düşen süpürgecilik, yok olacak meslekler arasında yer alıyor. Özellikle balkon ve dış mekan temizliğinde tercih edilen süpürgeler, organik ürünlerin gündemde olduğu günümüzde bitme aşamasına geldi. Tamamen doğadan üretilen orga

Trabzon'da bir meslek daha yok oluyor!

Günümüzde teknolojiye yenik düşen süpürgecilik, yok olacak meslekler arasında yer alıyor. Özellikle balkon ve dış mekan temizliğinde tercih edilen süpürgeler, organik ürünlerin gündemde olduğu günümüzde bitme aşamasına geldi. Tamamen doğadan üretilen organik el sanatı süpürgelerin yanında, plastik fırçaların çıkması, üretimin düşmesine neden olan önemli etkenler arasında yer alıyor.
30 senedir süpürgecilikle uğraşan Mustafa Akbaş, süpürgeciliğin baba mesleği olduğunu söyledi.
Trabzon’da süpürgecilik mesleğinin artık bitme aşamasına geldiğini belirten Akbaş, “Bu meslek için artık çırak bulmakta çok zorlanıyoruz. Bizim de yaşımız geçti, artık yoruluyoruz. Ekmek parası için bu işi yapmak zorundayız. Teknolojiyle birlikte vatandaşlar artık organik süpürgeleri tercih etmiyor. Biz elimizden geldiği kadar bu mesleği sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler