Trabzon'da bir günlük asker

Genelkurmay Başkanlığı'nın direktifleri doğrultusunda engelli vatandaşlara yönelik olarak düzenlenen 2010 yılı bir günlük askerlik töreni 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda yapılan törenle gerçekleştirildi.Engelli 93 askerin yemin ettiği törene Garn

Trabzon'da bir günlük asker

Genelkurmay Başkanlığı'nın direktifleri doğrultusunda engelli vatandaşlara yönelik olarak düzenlenen 2010 yılı bir günlük askerlik töreni 48. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda yapılan törenle gerçekleştirildi.

Engelli 93 askerin yemin ettiği törene Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Cumhur Koskos, Trabzon Vali Vekili Aziz Mercan, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, KTÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen ve bazı daire amirleri ve engeli yakınları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Vekili Topçu Kurmay Albay Cumhur Koskos, çeşitli nedenlerle askerlik hizmetini yerine getiremeyen engelli vatandaşlar için bir günlük gönüllü askerlik ve ant içme töreninin düzenlediklerini belirterek ''Yaşları ve durumları ne olursa olsun bütün erkek Türk vatandaşlarının her zaman duygu ve düşünceleri ile asker olduklarını bir kez daha ispatladılar. Bu güzellik için Türk Silahlı Kuvvetleri adına şükranlarımı sunuyorum. Kahraman ulusun bağrından çıkan Türk ordusu, bugün bir kez daha milletiyle bütünleşmenin gururunu yaşamaktadır'' dedi.
Konuşmalardan sonra engelli vatandaşlar yemin törenine katılırken, engelli askerlere çeşitli hediyeler verildi.
 

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler