Trabzon'da bayram hazırlığı

Trabzon'da kurulan kurbanlık hayvan pazarında çevre illerden getirilen küçük ve büyükbaş hayvanlar alıcı beklerken fiyatların geçen yılla aynı seviyede olması dikkat çekti. Trabzon'un Deliklitaş mevkiinde kurulan kurbanlık hayvan pazarında ağırlıklı olara

Trabzon'da bayram hazırlığı

Trabzon'da kurulan kurbanlık hayvan pazarında çevre illerden getirilen küçük ve büyükbaş hayvanlar alıcı beklerken fiyatların geçen yılla aynı seviyede olması dikkat çekti.

Trabzon'un Deliklitaş mevkiinde kurulan kurbanlık hayvan pazarında ağırlıklı olarak Erzurum, Kars, Gümüşhane ve Bayburt yöresinden getirilen küçük ve büyükbaş hayvanlar alıcı bekliyor. Pazarda büyükbaş hayvanlar ağırlıklarına göre 1,5 ila 4 bin YTL'den satışa sunulurken, küçükbaş hayvanlar da 200 ila 400 YTL arasında değişen fiyatlarla satılıyor.

Belediyenin oluşturduğu alanda kurdukları çadırlarda ekmek parası kazanmaya çalışan satıcılar ise şu anda satışların yok denecek kadar az olduğunu belirterek bayrama birkaç gün kala piyasanın hareketlenmesini beklediklerini söyledi.

Kurbanlık fiyatlarının geçen yılla aynı düzeyde olduğunu ancak yem fiyatlarında artış yaşandığını kaydeden hayvan sahipleri, ellerindeki hayvanların tamamını iyi bir fiyattan satarak memleketlerine dönebilmeyi umut ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel