Trabzon'da balıkçılar isyanda: Peki neden?

Merkeze bağlı Akyazı beldesindeki balıkçı barınakları önünde toplanan Beşirli Çınaraltı Su Ürünleri Kooperatifi, Akyazı Su Ürünleri Kooperatifi ve Yıldızlı Su Ürünleri Kooperatifi üyesi bir grup balıkçı, barınakların önünün kapatılmasına kayıklarını karay

Trabzon'da balıkçılar isyanda: Peki neden?

Merkeze bağlı Akyazı beldesindeki balıkçı barınakları önünde toplanan Beşirli Çınaraltı Su Ürünleri Kooperatifi, Akyazı Su Ürünleri Kooperatifi ve Yıldızlı Su Ürünleri Kooperatifi üyesi bir grup balıkçı, barınakların önünün kapatılmasına kayıklarını karaya çekerek tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Osman Özsoy, barınakların bulunduğu ve aynı zamanda avlak alanı da olan Akyazı'da, Trabzon Akyazı Spor Kompleksi inşaatının başladığını belirterek, "Bizler stat projesinin yapılmasına karşı değiliz. Trabzonspor bizim ortak paydamız ama ne var ki kaş yaparken göz çıkarıyoruz. Akyazı stat projesinin başlamasıyla Yıldızlı'da onaylı balıkçı barınağı projesi de iptal edildi" dedi.

aa_picture_20131111_954290_web.jpg



Barınakların önünün dolgu nedeniyle kapandığını ve mağdur olduklarını savunan Özsoy, "Teknelerimiz dolgu alanının doğu bölümüne çıkartıldı. Şimdi ise Akyazı tünelleri viyadük ve stat bağlantı noktalarının inşaatı başlaması sebebiyle Beşirli'de ki tüm balıkçı esnafımız denizden önü kesilerek adeta karaya hapsediliyor" diye konuştu.

Özsoy,  Trabzon Belediyesi'nde imara işlenip halen bakanlıkta bekleyen sahil dolgusu projesi içinde yer alan balıkçı barınağının bir an önce hayata geçirilmesini ve balıkçıların bu barınaklara yerleştirilmesini istediklerini vurgulayarak, yetkililerden bir an önce bu mağduriyetlerini gidermelerini talep etti.

Açıklamanın ardından balıkçılar, yapılan dolgu çalışmalarına tepki amacıyla iki kayığı karaya çekti.

aa_picture_20131111_954288_web.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel