Trabzon'da alternatif geçim kaynağı!

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü'nde, Orman köylüsü için alternatif geçim kaynağı olabileceği düşüncesiyle kayın mantarı projesi başlatıldı.Projenin başlangıcında Bölge Müdürlüğü çalışanlarına eğitim veren Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ömer Naci Kaya, k

Trabzon'da alternatif geçim kaynağı!

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü'nde, Orman köylüsü için alternatif geçim kaynağı olabileceği düşüncesiyle kayın mantarı projesi başlatıldı.

Projenin başlangıcında Bölge Müdürlüğü çalışanlarına eğitim veren Orman Genel Müdürlüğü Başmüfettişi Ömer Naci Kaya, kayın mantarı projesinin orman köylüsü için altın niteliğinde gelir getirecek bir proje olduğunu, Bölge Müdürü olarak çalıştığı Amasya ve Artvin’de mantar projesiyle çok güzel sonuçlar elde ettiklerini ifade etti. Kayın Ormanları olan Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bu projenin yaygınlaşması için tüm teşkilatların inanarak destek vermesini beklediğini ifade eden Kaya, “Doğu Karadeniz coğrafi yapısı tarım ve hayvancılık yapmaya çok uygun. Bu nedenle orman köylüsüne az maliyetle çok para kazandırmak için kayın mantarı projesinin çok önemli. Bir kütüğün 10 lira dolayında maliyeti oluyor. Köylüler bir kütükten yılda yaklaşık bin 500 lira kazanabilecek” dedi.

Trabzon Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili ise, “Orman Köylerimizde bu projeyi yaygınlaştırmak, Orköy Kredileri ile hem bireysel hem de Kooperatifler kanalıyla vatandaşlarımızı desteklemek istiyoruz. Ümit ediyorum ki vatandaşlarımız da bu konuya yeterince ilgi duyacaktır. Naci Beye gayretleri ve katkıları için teşkilatımız ve şahsım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel