Trabzon'da Alman Albay'a TS forması

Görevi Albay Stefan Hüller’e devreden Deniz Albay Frank Wolter’e Alport Trabzon Limanı Genel Müdürü Muzaffer Ermiş tarafından bordo mavili forma ve 'Bize her yer Trabzon' yazılı atkı hediye edildi.Trabzon Lojistik Aktarma Üssü’nde bugün yapılan devir tesl

Trabzon'da Alman Albay'a TS forması

Görevi Albay Stefan Hüller’e devreden Deniz Albay Frank Wolter’e Alport Trabzon Limanı Genel Müdürü Muzaffer Ermiş tarafından bordo mavili forma ve 'Bize her yer Trabzon' yazılı atkı hediye edildi.

Trabzon Lojistik Aktarma Üssü’nde bugün yapılan devir teslim törenine Alman Silahlı Kuvvetleri Lojistik Merkezi Komutan Vekili Kurmay Albay Klaus-Dieter Cohis, Alport Trabzon Limanı Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Almanya’nın Trabzon Fahri Konsolosu İhsan Alioğlu ile diğer ilgililer katıldı. Yaklaşık 3 aydır Trabzon’da üs komutanı olarak görev yapan Deniz Albay Frank Wolter, Nisan 2013’ten bu yana süren geri çekilme kapsamında Trabzon’a 65 Antonov uçuşu gerçekleştirildiğini belirterek, "Şimdiye kadar bir gemiyi yola çıkardık. Yakında ikinci gemi de yola çıkacak. Yaptığımız çalışmalarda bize destek veren Türk yetkililere teşekkürü bir borç bilirim" dedi. Alman Silahlı Kuvvetleri Lojistik Merkezi Komutan Vekili Kurmay Albay Klaus-Dieter Cohis de Afganistan’dan geri çekilme faaliyetinin kritik bir noktası olan Trabzon Lojistik Aktarma Üssü’nde görev yapan tüm askerleri kutladı, "Türk makamlarının yardımlarını da unutmayacağız" dedi.



Konuşmalardan sonra rütbe alan personele yeni rütbeleri komutanlar tarafından takıldı. Alman ve Türk milli marşları çalınmasının ardından Albay Stefan Hüller görevi Deniz Albay Frank Wolter’den devraldı.

ALMAN KOMUTANA FORMA

Devir teslim töreninin son bölümünde Alport Trabzon Limanı Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Almanya’ya dönen üs komutanı Albay Frank Wolter’e, üzerinde 'Bize her yer Trabzon' yazılı bordo mavili atkı ile arkasında ismi yazılı 61 numaralı Trabzonspor forması hediye etti. Ermiş, "Buradaki tüm arkadaşlarımızın Trabzon’un fahri birer turizm elçisi olacağına inanıyorum" diye konuştu.

Afganistan’daki Uluslararası Güvenlik Destek Gücü misyonunun 2014 yılında sonlandırılma kararının ardından çekilme işlemleri için Türkiye ile anlaşma imzalayan Alman Ordusu, Trabzon limanında Lojistik Aktarma Noktası kurdu. Afganistan’dan kargo uçaklarıyla Trabzon’a getirilen askeri malzemeler ve araçlar, burada onarılıp tasnif edildikten sonra gemilerle Almanya’ya gönderilmeye başlandı. Şimdiye kadar Afganistan’dan Trabzon’a dev kargo uçağı Antonov ile 65 uçuş gerçekleştirildi. Geri çekilme işleminin 2014 yılı sonuna kadar sürmesi planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel