Trabzon'da 756 otopsi yapıldı

Trabzon Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'nda 2008 yılında 756 kişiye otopsi yapılırken, otopsi sayılarında 2004 yılından sonra belirgin bir artış yaşandığı belirtildi. Alınan bilgiye göre, toplam 14 il ve 151 ilçeye hizmet veren Trabzon Adli Tıp Kurumu Gru

Trabzon'da 756 otopsi yapıldı

Trabzon Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'nda 2008 yılında 756 kişiye otopsi yapılırken, otopsi sayılarında 2004 yılından sonra belirgin bir artış yaşandığı belirtildi.

Alınan bilgiye göre, toplam 14 il ve 151 ilçeye hizmet veren Trabzon Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'nda 2008 yılında 756 kişiye otopsi yapıldı. Adli Tıp Kurumu'nda Trabzon ili ve ilçelerinden 160 kişiye otopsi yapılırken otopsi sonucunda ölümlerin 27'sinin ateşli silahlarla, 10'unun trafik kazası sonucu, 9'unun kesici ve delici aletlerle, 7'sinin kendini asmak suretiyle, 6'sının yüksekten düşme neticesinde, 6'sının doğumla ilgili, 8'inin suda boğulma neticesinde, 7'sinin karbonmonoksit zehirlenmesine bağlı, 2'sinin de asansör sıkışmasına bağlı olarak meydana geldiği belirlendi. Bunun yanında Trabzon'da 2008 yılı içinde yanma, elektrik çarpması, kaya düşmesi ve ağaç düşmesine bağlı birer ölüm vakası meydana gelirken, yapılan diğer otopsileri ise doğal hastalıklar sonucu yaşanan ölümler oluşturdu.

Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı'nda 1998-2007 yılları arasında 83 yabancı uyruklu kişiye otopsi yapıldı. Bu otopsilerin büyük kısmı Gürcistan ve çevre ülkeler başta olmak üzere Avrupa, Ortadoğu ve Asya ülkeleri vatandaşlarına yapılırken ölümlerin de büyük oranda trafik kazalarından kaynaklandığı belirlendi.

Öte yandan otopsi sayısında 2004 yılından sonra yeni yasaların da çıkmasıyla birlikte önceki yıllara oranla yüzde yüzlere varan artışların yaşandığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel