Trabzon'da 5 yıldızlı otel talepleri

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın, 5. Yıldızlı Otel ihtiyacının giderilmesine yönelik çalışmalar çerçevesinde İl Özel İdaresi’ne ait 2 Nolu Sosyal Tesisinin tahsis edilebileceğini belirtmesi üzerine tesis, ulusal ve uluslararası yatırımcıların ilgi oda

Trabzon'da 5 yıldızlı otel talepleri

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın, 5. Yıldızlı Otel ihtiyacının giderilmesine yönelik çalışmalar çerçevesinde İl Özel İdaresi’ne ait 2 Nolu Sosyal Tesisinin tahsis edilebileceğini belirtmesi üzerine tesis, ulusal ve uluslararası yatırımcıların ilgi odağı oldu.

Vali Kızılcık bu kapsamda otel yapımı için Arap sermayeli uluslararası firma yetkilileri bir görüşme gerçekleştirdi.

Otel yetkililerinden resmi başvuru yapmalarını isteyen Vali Kızılcık, arazinin otel olarak değerlendirilmesi için gerekli koşulları sağlayan firmalara yardımcı olabileceklerini ifade etti.

Trabzon’un turizm potansiyelinin arttırılması adına 5. yıldızlı otel ihtiyacının olduğunu ve bu kapsamda çalışmalar yaptıklarını dile getiren Vali Kızılcık, “Trabzon’umuzun tarihi dokusu ve doğal güzellikleri insanların ilgisini çekmektedir. Gelen turistlerimizin günü birlik ziyaret gerçekleştirmelerini önlemek ve onları burada iyi şekilde misafir etmemiz adına 5 yıldızlı oteller büyük önem sağlamaktadır. Bizde bu kapsamda İl Özel İdaresi’ne ait 2 Nolu Sosyal Tesisi otel yapımı için ihaleye çıkarma kararı aldık” dedi.

2 Nolu Sosyal Tesisin otel yapımı için ihaleye çıkacağını açıkladıktan sonra çeşitli firmalardan talep geldiğini de ifade eden Vali Kızılcık, “Bu kapsamda Arap Sermayeli uluslararası bir firma bu araziye otel yapımı için talepleri olduklarını söylediler. Kendileri proje hazırlayacaklarını ifade ettiler. Bizde resmi başvurularını yapmaları gerektiğini kendilerine ilettik. Diğer firmalarında taleplerini alıp değerlendirme yapacağız. Trabzon’umuzun yatak kapasitelerini artırarak, turizm potansiyelini istenilen seviyeye getirmek tek arzumuzdur” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel