Trabzon'a İngiltere'den Geldiler

İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Şener Sağlam, federasyonlarının amacının İngiltere'de yaşayan Türkler arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendirmek ve bunun yanısıra Türk toplumunun kendi kimliğini koruyarak İngiliz toplumuna uyu

Trabzon'a İngiltere'den Geldiler

İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Şener Sağlam, federasyonlarının amacının İngiltere'de yaşayan Türkler arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendirmek ve bunun yanısıra Türk toplumunun kendi kimliğini koruyarak İngiliz toplumuna uyumuna yönelik çabalarda bulunmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Memleketi Gümüşhane'ye tatilini geçirmek üzere geldiğini belirten Sağlam, bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi. Ortak sorunların çözümü ve ortak çıkarların savunulması için çaba içinde oldukların belirten Sağlam, “Türk İngiliz dostluğunun geliştirilmesine katkıda bulunmak, Türk kültürünü ve tarihini tanıtmak, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni ilgilendiren konularda çalışmalarda bulunmaktayız” dedi.
Federasyonlarının merkezinin Londra'da olduğunu belirten ve yaptıkları çalışmaları anlatan Sağlam, “İngiltere'de yaşayan yaklaşık 400 bin Türk'ü temsil ediyoruz. Londra belediyelerinde 16 encümen üyemiz, birde Belediye Başkanımız bulunmaktadır. İngiltere de yapılacak olan 2012 Olimpiyatları'nda Türk toplumunun da yer almasını sağladık. Bu yıl ilk kez Ermeni Terör Örgütü Asala tarafından katledilen diplomatlarımız için anma ve ermeni terörünü kınama etkinliği düzenledik. Gerek yazılı gerekse görsel medyada Türkiye ve KKTC aleyhinde yayınlanan tüm olumsuz haberlere anında müdahalede bulunuyoruz. Örneğin Nevruz Bayramı'nın başka yönlere çekilmesine müdahale ettik ve Nevruz'un Türk Bayramı olduğunu İngiltere basınına bildirdik. Ayrıca BBC 4 Televizyonu'nda yayınlanan Sözde Ermeni Soykırımı'nı anlatan filmi yayından kaldırttık.İngiltere'de yaşayan Türk toplumunun başta eğitim olmak üzere tüm sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Türkiye'nin ve KKTC'nin uluslararası lobi faaliyetlerini KKTC Konseyi ile birlikte ciddi biçimde yürütüyoruz. Daha önce okullarda seçmeli diller arasında yer almayan 'Türkçe' çalışmalarımız sonucu seçmeli dil kapsamına alındı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel