Trabzon'a demiryolu yine yok

Erzincan-Trabzon Demiryolu’nun güzergahının belli olmasına rağmen 2014 yılı bütçesine konulmayacağı kesinleşti.Trabzon Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, “Ödeneklerin ayrılması ve yapım ihalesi kolay iş değil. Ayrıca bu konuda nihai rapor da oluşturu

Trabzon'a demiryolu yine yok

Erzincan-Trabzon Demiryolu’nun güzergahının belli olmasına rağmen 2014 yılı bütçesine konulmayacağı kesinleşti.

Trabzon Belediye Başkanı O. Fevzi Gümrükçüoğlu, “Ödeneklerin ayrılması ve yapım ihalesi kolay iş değil. Ayrıca bu konuda nihai rapor da oluşturulmuş değil. Çeşitli hatların fizibiliteleri yapılıyor” şeklinde konuştu. Bu yaklaşım, İyidere’ye kaydırılan lojistiğin ardından demiryolunun da kaydırılacağı endişesini besliyor.

TRABZON Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Erzincan-Trabzon Demiryolu Projesi’nin hala fizibilite raporlarının hazırlanmakta olduğunu belirterek, demiryolunun yapım ihalesinin 2014 yılı bütçesine konulamayacağını açıkladı.

Gümrükçüoğlu demiryolunun yapım ihalesinin 2014 yılına yetişmesinin imkansız olduğunu belirterek, “Demiryolu yapım ihalesinin 2014 bütçesine girmesinin imkanı yoktur. Yani ödeneklerinin ayrılması yapımının ihale edilmesi kolay iş değildir. Biz Meydan Parkı’nın ikinci etabının ihalesini ancak Kasım ayına alabildik. Kaldı ki bu demiryolunun yanında devede kulak bir iştir” dedi.

Fizibilite raporları doğrultusunda coğrafik yapının önemli olduğuna dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Daha sonra da buna bağlı maliyetler gözden geçirilecektir. Demiryolu konusunda görüşülmüş ve nihai rapor oluşturulmuş değil. Çeşitli hatların fizibiliteleri yapılıyor. Fizibilite raporları da tamamen teslim edilmiş değil. Demiryolu Hükümetimizin 2023 vizyonundadır. Ama bize göre 2023 vizyonundan önce bu işe başlanması lazımdır. Biz bunun takibinde olacağız. Gerek yerel yönetim gerekse milletvekilleri olarak bunun takipçisi olacağız. Bu çalışma bu şekilde sürmektedir. Fizibilite raporları hazırlanmış arz edilmiş durumda değil. Bunun nihayetlenmesi gerekiyor. Ardından fizibilite raporlarına göre maliyet etkinlik durumu konuşulacaktır” şeklinde konuştu.

Hatırlanacağı üzere Trabzon Demiryolu Platformu Sözcüsü Mustafa Yaylalı, Trabzon ve bölgenin bir asırdır en önemli beklentisi haline dönüşen ve bölgesel kalkınmamızın lokomotifi olarak nitelendirilen Erzincian-Trabzon Demiryolu Projesi konusunda uyarıda bulunarak, projenin yapım ihalesinin cüzi bir bedelle de olsa 2014 yılı bütçesine mutlaka konulması gerektiğine dikkat çekmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel