Trabzon'a dair

Haber61.net Genel Koordinatörü orhan Çavuşoğlu, Gazeteci Ahmet Külekçi ile Vesile Tekmen’ in hazırlayıp sunduğu Trabzon'a dair Haber61 TV ekranlarında yayın hayatına başladı.Programda gündemdeki konular yorumlanırken, konuklarla birlikte ses getirecek açı

Trabzon'a dair

Haber61.net Genel Koordinatörü orhan Çavuşoğlu, Gazeteci Ahmet Külekçi ile Vesile Tekmen’ in hazırlayıp sunduğu Trabzon'a dair Haber61 TV ekranlarında yayın hayatına başladı.

Programda gündemdeki konular yorumlanırken, konuklarla birlikte ses getirecek açıklamalara bulundular.

İŞTE İLK PROGRAMDA ÖNE ÇIKANLAR

KEMALETTİN GÖKTAŞ BAKAN TARTIŞMASI: O GÖRÜNTÜLERİ BASINA KİM SIZDIRDI?

Olayın yaşandığı süreç ile haberin yayınlandığı tarih arasında bir 7-8 günlük zaman var. Neden o zaman değil de şimdi yayınlandı. Bu haber neden bu kadar bekletildi. İnsanların kafasında soru işareti bıraktı. Bir gazeteci, muhabir bunu çektiği zaman bu haberi bu kadar saklamaz. Bu görüntüler ya belediye ya da Valilik tarafından çekildi. Bunu gazeteci biri çekmedi. Çekmiş olsa zaten o akşam yayınlanırdı. Bu haberi 8 gün saklamak zaten ahlaksızca bir şey. Neden o kadar bekletildi?

TRABZON YARA ALIYOR

Trabzon bu tartışmalardan yara alıyor.  Önümüzde bir yerel seçim süreci var. Trabzon bu olaylarla kavgalarla, şiddetle gündeme geliyor. İnsanların gözünde Trabzon şiddetin yoğun olduğu bir şehir olarak gündeme geliyor.

KEMALETTİN GÖKTAŞ’IN BU ÇIKIŞINI NASIL YORUMLUYORSUNUZ?

Yapılan bu çıkışın 2015 genel seçimleri için bir mesaj olabilir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olmayacağı bir seçim olacak. Göktaş’ın bu dönem Ak Parti tüzüğüne göre bir yıl bekleme maddesi gerçekleşmiş oluyor. Bu yapılacak olan genel seçimler için yukarıya bir mesaj olabilir.

BAKANSIZ TRABZON YÜRÜMÜYOR

Bu Bakan Erdoğan Bayraktar’ı yeme operasyonu ise bunun altı üstü hesaplanmış ise bu çok çirkin bir olaydır. Trabzon Bakansız yürümüyor. Trabzon’un kendi içerisinde büyümesi yapılacak yeni projelerin hayata geçebilmesi için Trabzon’un bir bakana mutlaka ihtiyacı var.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ORHAN FEVZİ GÜMRÜKÇÜOĞLU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’a geldiğinde Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu hep geri planda kaldı. Trabzon’daki bütün programlarda herkes protokolde iken Başkan Gümrükçüoğlu hep geri planda kaldı. Biz bunun ardından Gümrükçüoğlu’nun yeniden aday gösterilmesini beklemiyorduk.

BURAYI HALA YIKMADIN MI?

Başbakan Erdoğan, Gümrükçüoğlu ile havaalanına giderken Çömlekçi mahallesinden geçerken burayı hala yıkmadın mı dedi.

ORTAHİSAR NASIL ŞEKİLLENECEK?

Ortahisar belediyesini kazanacak kişinin 90 bin oy alması gerekir. Ortahisar seçimleri büyükşehir kadar değere bindi. Bu belediyeyi almak için 90 bin oy alacak adayı bulmak gerekir. MHP adayını açıkladı. Ak Parti ve CHP’nin açıklayacağı adaylar çok önemli. Adaylar açıklandıktan sonra konuşulacak Ortahisar için konuşulanlar çok daha farklı olacak.

AK PARTİDE A. METİN GENÇ İSMİ NEDEN ÖN PLANA ÇIKTI?

Ahmet Metin Genç’i başbakan kapıdan kovuyor. Ak Parti tabanı pencereden alıyor. Ak Parti teşkilatları onu çok ayrı bir şekilde sahiplendi. Ahmet Metin Genç’in Maçka’da da ismi geçiyor. Ancak Ahmet Metin Genç’in 2015 hesapları var. Bu seçimlerde kendisine görev verilmeyebilir.

TRABZON’U İŞİ BİLENLER PLANLAYACAK

Trabzon’u Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu planlamayacak. Trabzon’u 10-15 kişilik kurulacak bir mimarlar ekibi planlayacak. Yurt dışında belediye başkanını tanıyan kimse yok. Onlar göz önünde değiller. Belediye Başkanı sadece Ankara’da şehri temsil edecek. Ancak Trabzon’da Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olmasa çöp toplanmaz. Kurulacak ekip burası böyle olacak diyecek, o şekilde yapılacak. Trabzon’u işi bilenler planlayacak. 

KÖPRÜBAŞI’NDA BAŞKAN ADAYI KİM OLACAK?

Köprübaşında Ahmet Tekke şuanda önde gidiyor. Fatih Tekke Başbakan’ın yanına gitti, görüşme yaptı. Büyük ihtimalle de Trabzonsporlu eski oyuncu Fatih Tekke’nin babası Ahmet Tekke, Ak Parti’den belediye başkan adayı olarak gösterilecek.   

TRABZON’DA KADINLAR SİYASETTE YOK

Trabzon’da siyasette kadınlar yeterince kendilerine yer bulamıyor. Trabzon’un 18 ilçesi var ama bir tane kadın belediye başkan adayı yok. Adayları erkeklerin seçtiği bir düzende kadın aday çıkmaması da olabilecek bir durum. Türkiye’de seçmen sayısının yarısı kadın ama kadın aday yok gibi. Kadınlar siyasette partilerde görev alma konusunda, teşkilatlarda önemli görevler alıyorlar ama aday olma konusunda çok fazla ön plana çıkmıyorlar.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel