''Trabzon'a 6.'lık yakışmıyor''

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis, Karadeniz bölgesinin Avrupa Birliği (AB) fonlarından yeterli ölçüde yararlanamadığını belirterek; "Sporda, ticarette ve siyasette hep zirveyi zorlayan Trabzon'a 6.'lık yak

''Trabzon'a 6.'lık yakışmıyor''

Karadeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (KASİF) Başkanı Osman Reis, Karadeniz bölgesinin Avrupa Birliği (AB) fonlarından yeterli ölçüde yararlanamadığını belirterek; "Sporda, ticarette ve siyasette hep zirveyi zorlayan Trabzon'a 6.'lık yakışmamaktadır." dedi.

AB ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından desteklenen İŞKUR Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı 'Dış Ticaret ve Proje Uzmanı Yetiştirme Projesi'ni başarıyla tamamlayan 80 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Zorlu Grand Otel'de gerçekleştirilen 'Kariyer Günü ve Mezuniyet Töreni'nde konuşan KASİF Başkanı Osman Reis, AB Hibe Programları'ndan yararlanan iller sıralamasında Trabzon'un 6. sırada olduğunu belirterek, "Hep zirveyi zorlayan Trabzon'a 6.lık yakışmamaktadır." diye konuştu.

Türkiye'ye tahsis edilen AB fonları başta olmak üzere uluslararası ve yerel fonların her geçen gün artmakta olduğuna dikkat çeken Osman Reis, şöyle konuştu: "Karadeniz Bölgesi'nin artan fonlardan yeterli ölçüde yararlandığı söylenemez. Bölgemizin iki önemli ili olan Samsun ve Trabzon, Merkezi Finans ve İhale Birimi'nce AB Hibe programlarından yararlanan illerin sıralamasında Konya, Van ve Kayseri'nin çok gerisindedir. Bu sıralamada Trabzon 6., Samsun ise 7. sıradadır. Sporda, ticarette ve siyasette hep zirveyi zorlayan Trabzon'a 6.'lık yakışmamaktadır. İkinci olarak, AB fonlarından yararlanamadığımız gibi bizzat kendi devlet desteklerimizden de yeterince istifade edememekteyiz."

Türkiye'de KOBİ'lere destek sağlayan KOSGEB, İGEME, İŞKUR ve benzeri çok sayıda kuruluş bulunduğunu hatırlatan Reis, "Sadece KOSGEB'in 38 ayrı destek çeşidi var. Ama bu destek fonlarının çoğu her yıl sonu hazineye geri dönmektedir. Söz konusu fonları alamamamızın en önemli nedeni, proje hazırlayacak insan kaynağı eksikliğidir. Biz de proje yazacak ve bu projeleri yönetecek kalifiye eleman yetiştirmek amacıyla bu projeyi hazırladık. Yaklaşık bin 700 projenin yarıştığı değerlendirme sürecinde 101 proje fon almaya hak kazandı. Bizim projemiz de, İŞKUR'un koordinasyonunda yürütülmekte olan "Aktif istihdam Tedbirleri Hibe Programı" kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır." açıklamasında bulundu.

Ayrıca, Reis, 'Dış Ticaret ve Proje Uzmanı Yetiştirme Projesi' isimli proje ile Samsun'da 'Dış Ticaret' ve 'Proje Uzmanlığı', Trabzon'da ise 'Proje Uzmanlığı' olmak üzere 3 ayrı kurs düzenlediklerini kaydetti. Reis, bu anlamda 90 kişiyle başladıkları, 6 ay süreli eğitim sonucunda 80 kişi mezun olmayı başardığını, bugün itibariyle 25 kişiyi bir işe yerleştirdiklerini, hedeflerinin 80 kursiyeri bir iş sahibi yapmak olduğunu kaydetti.

Mezuniyet törenine; KASİF Başkanı Osman Reis, KARGİD Başkanı Ahmet Yaşar Altıntaş, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, İŞKUR Trabzon İl Müdürü Mustafa Bahadır ve çok sayıda davetli katılırken, tören, kursa katılan ve başarılı olan 25 kişiye sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel