Trabzon Valiliğinden o habere açıklama

Asker olduğu yıllarda katıldığı bir çatışma sırasında gözünde yüzde 90 görme kaybı olduğunu iddia eden ve 19 yıldır gazilik ünvanı almanın mücadelesini veren Trabzonlu eski komando er İbrahim Başar, ile ilgili Trabzon Valiliği bir açıklama yaptı. Ulusal v

Trabzon Valiliğinden o habere açıklama
Asker olduğu yıllarda katıldığı bir çatışma sırasında gözünde yüzde 90 görme kaybı olduğunu iddia eden ve 19 yıldır gazilik ünvanı almanın mücadelesini veren Trabzonlu eski komando er İbrahim Başar, ile ilgili Trabzon Valiliği bir açıklama yaptı.
 
Ulusal ve yerel gazetelerde yer alan İbrahim Başar isimli şahsa ait haberler üzerine yapılan açıklamada “İbrahim Başar, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüze 04.01.2013 tarihinde müracaat etmiş ve ‘1994 yılında Diyarbakır’da Askerliği sırasında çıkan çatışma sonucu sağ gözünde hasar oluştuğunu, yüzde 90 oranında görme kaybı olduğunu ve bu nedenle çalışamadığını’ ifade ederek 5 çocuğu için yardım talep etmiştir.
 
Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Sosyal Hizmet Uzmanları tarafından müracaatçının adresinde sosyal inceleme yapılmıştır. Aile bireyleriyle ve sosyal çevresiyle görüşülmüş ve kişinin durumu değerlendirilmiştir. İbrahim Başar’ın Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne ibraz ettiği ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden alınan 08.01.2013 tarih ve R130001255 sayılı sağlık kurulu raporunda ‘Uyum bozukluğu, tedaviden fayda görür, sağ göz travmatik korneal skar yüzde 30 görme alan kaybı, KAH+EKG: Sinüs bıradikardisi’ teşhisleri yer almaktadır. İbrahim Başar’ın engellilik oranı ise yüzde 42 olarak belirlenmiştir.
 
Ailenin sosyo-ekonomik yoksulluğu tespit edildiğinden 2828 sayılı kanuna göre çıkarılan destek yönetmeliğinin 6.maddesine göre 6., 16. ve 17. maddeleri uyarınca 01.02.2013 tarihinden başlamak üzere 1 yıl süreyle 2010 doğumlu Memnune için aylık 364 TL ve 2005 doğumlu Sedanur için aylık 547 TL olmak üzere anne Gülay Başar’a aylık 911 TL nakdi yardım ödenmektedir. Bugüne kadar aileye toplam 5 bin 296 TL ödenmiştir. Ödenen yardımın 1 yıllık süresi dolduğunda mevcut durum yeniden değerlendirilerek muhtaçlığın devam ettiği tespiti halinde nakdi yardım desteğine devam edilecektir.
 
Ayrıca İbrahim ve eşi Gülay Başar, valiliğimiz sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfına yaptığı müracaatlar sonucu değişik tarihlerde yakacak, eğitim ve aile yardımı olmak üzere toplam 3 bin 200 TL yardım almıştır. Trabzon Belediye Başkanlığı ise, Başar ailesine 2002 Şubat ayından itibaren her ay 112 TL ve 2013 yılından itibaren ise her ay 165 TL’lik gıda alışveriş kartı yardımı yapmıştır. Bu yardım da halen devam etmektedir. Bu kapsamda aileye bugüne kadar toplam 2 bin 387 TL ekonomik destek sağlanmıştır” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel