Trabzon Valiliği'nde Bir İlk

Trabzon Valiliği, olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek sporcuların yetiştirilmesi için proje hazırladı.Sporcu bir kişiliği sahip olan ve fırsat buldukça spor salonlarına giderek gençlerle spor yapan Vali Nuri Okutan, 2011 yılında Trabzon'da düzenlenece

Trabzon Valiliği'nde  Bir İlk

Trabzon Valiliği, olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek sporcuların yetiştirilmesi için proje hazırladı.

Sporcu bir kişiliği sahip olan ve fırsat buldukça spor salonlarına giderek gençlerle spor yapan Vali Nuri Okutan, 2011 yılında Trabzon'da düzenlenecek Avrupa Gençlik Yaz Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcular yetiştirmek, hem de gençlerin zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlayarak, zararlı alışkanlıklardan uzak kalmaları için proje hazırlattı.

Proje kapsamında ''Sporda Yetenek Seçimi ve Yönlendirme'' genelgesi yayımlayan Okutan, gençlerin spora yönlendirilmesi için ilgili birimlerin bilimsel yöntemlerle koordineli çalışması talimatını verdi.
Okutan, projeye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, sporun, bilimle barışık yürütüldüğü taktirde daha anlamlı sonuçlar ortaya çıkaracağını söyledi.

Sporun bir beceri ve yetenek olduğu düşünüldüğünde, ''Sporda Yetenek Seçimi ve Yönlendirme'' kavramının Türkiye'yi gelecekte temsil edecek sporcularının yetişmesinde önemli yer tuttuğunu ifade eden Okutan, ''Bilimsel verilere dayalı yapılan sportif çalışmalar gelecekte uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil edebilecek sporcuların yetişmesine katkı sağlayacağı gibi olimpiyat kültürünün ve sporda centilmenlik anlayışının oluşmasına neden olacaktır'' dedi.

-YETENEKLİ SPORCULARIN UYGUN BRANŞLARA YÖNLENDİRİLECEK-

Okutan, olimpiyatlarda Trabzonlu sporcularının yer alması için 1994-1995-1996 doğumlu öğrencilere öncelik verileceğini belirterek, şunları söyledi:
''İlköğretim okulu öğrencilerinin fiziksel kapasiteleri, üniversitemiz ile işbirliği içinde ölçümlerden geçirilecek ve yetenekli sporcuların uygun branşlara yönlendirilmesi sağlanacak. Çocuk ve gençlerin bir spor dalına yatkınlıkları, genel ve özel anlamda o spor dalının antrenman uygulamaları ile belirlenecek. Bu nedenle, her spor dalı için çok sayıda düzenli antrenman grubu organize edilecek. Bu konudan, Gençlik Spor İl Müdürlüğü sorumlu olacak.''

-BİLİMSEL YÖNTEMLER KULLANILACAK-

Yetenek seçiminde doğal seçimden ziyade bilimsel yöntemler kullanılacağını ifade eden Okutan, ''Bu seçmelerde, sporcuların özel biyolojik profilleri kadar, psikolojik özellikleri de önemli. Bu doğrultuda İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulacak bir heyetle sporcuların sağlık ve psikolojik gelişimlerinin takibi sağlanacak'' dedi.

Yetenek seçiminin hangi kriterlere göre yapılacağına oluşturulacak koordinasyon kurulunun karar vereceğini belirten Okutan, Trabzon'da olimpiyat kültürünün ve bilincinin oluşturulması ve olimpiyat sporcusunun yetiştirilmesinin öncelikli olacağını ifade etti.

Okutan, okullarda olimpiyat tanıtımına yönelik sinevizyon gösterileri de yapılacağını belirterek, ''Okullarda öğrencilere spor ortamının sunulması, spor yapma fırsatlarının tanınması, spora teşvik edilmesi için beden eğitimi ve spor etkinlikleri derslerinde, boş zamanlarda öğrencilere değişik spor branşlarının yakından tanıtılması sağlanacaktır'' dedi.

-''PROJEYLE GENÇLERE GÜZEL ALIŞKANLIKLAR KAZANDIRILACAK''-

Projeyle, çocuk ve gençlerin alkol, sigara ve uyuşturucu bağımlılığı gibi zararlı alışkanlıklardan uzak tutulmasını hedeflediklerini vurgulayan Okutan, şunları kaydetti:
''Organizasyonunda, aile-okul-kulüp işbirliği mutlaka sağlanmalıdır. Spor salonu, saha ve tesisler sürekli kullanıma açık tutulacak. Resmi okul müsabakalarının yanı sıra özel organizasyonlar da gerçekleştirilerek, öğrencilere yarışma ve kazanma duygusunun yanı sıra, kardeşlik, barış, dostluk, centilmenlik, birlikte hareket etme duygusu kazandırılmasına özen gösterilecek. Bu proje ile 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları'nda ilimiz sporcularının katılması ve olimpiyat kültürünün benimsenmesi de sağlanmış olacaktır.''

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler