Trabzon TOKİ mağdur etti

Evi ve arsası kamulaştırılan ancak karşılığını alamayan vatandaşlar sorunlarının görmezden gelindiğini ileri sürdüler.Konuyla ilgili TOKİ'nin ve bunun yanında kendilerine söz veren Trabzonlu siyasetçilerin sözlerini tutmadığını belirterek, "Vatandaş olara

Trabzon TOKİ mağdur etti

Evi ve arsası kamulaştırılan ancak karşılığını alamayan vatandaşlar sorunlarının görmezden gelindiğini ileri sürdüler.

Konuyla ilgili TOKİ'nin ve bunun yanında kendilerine söz veren Trabzonlu siyasetçilerin sözlerini tutmadığını belirterek, "Vatandaş olarak daire satın aldık, bankalardan kredi kullandık, kredilerimizi ödeyemez duruma geldik. Mahallemizdeki kimi komşularımız kiraya geçti. Kira parasını ödeyemiyor. Bizlere kamulaştırma yaparken bedellerinin 45 gün içinde ödeneceğini, devletin vatandaşı hiçbir suretle sıkıntıya sokmayacağını söylediler. Bizler de TOKİ'ye güvenerek anlaşma sağladık. Yeni ev aldık, borçlandık. Her çaldığımız kapı yüzümüze kapandı. Bizleri oyaladılar. Şu anda ödenmesi beklenen 3 milyon 700 bin YTL (3,5 trilyon lira) hala ödenmemiştir. Yetkililer artık sesimizi duysun. Muhatap bulamıyoruz. Yetkililerden ve siyasilerden bu konuda açıklama bekliyoruz" biçiminde konuştular.

KANUN NE DİYOR?

2942 Sayılı Kamulaştırma Kanunu'nun 1. maddesinde kamulaştırma şartlarında aynen şu ibare yer alıyor. "İdaricilere yeterli ödenek temin edilmeden kamulaştırma işlemlerine kesinlikle başlanılamaz."

Aynı kanunun 8. maddesindeki ödeme bölümünde ise; "İdarece anlaşma tutanağının tanzim tarihinden itibaren en geç 45 gün içinde tutanakta belirtilen bedel ödenmeye hazır hale getirilecek bu durum malike veya yetkili temsilciye yazıyla bildirilerek tapuda belirtilen günde idare adına feraj edilir" deniliyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel