Trabzon tanıtım günleri başladı

'İl İl Türkiye Tanıtım Günleri'nde kapsamında gerçekleştirilen 'Trabzon Tanıtım Günleri'nin açılışı Türk-Amerikan Derneği'nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Tanıtım etkinliğine Ankara'da bulunan Trabzonlu bürokratların yanı sıra diplomatik çevreler

Trabzon tanıtım günleri başladı

'İl İl Türkiye Tanıtım Günleri'nde kapsamında gerçekleştirilen 'Trabzon Tanıtım Günleri'nin açılışı Türk-Amerikan Derneği'nde geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Tanıtım etkinliğine Ankara'da bulunan Trabzonlu bürokratların yanı sıra diplomatik çevrelerde büyük ilgi gösterdi.

Türk-Amerikan Derneği Başkanı Mehmet Buçukoğlu, katkılarından dolayı Trabzon Valisi Nuri Okutan'a plaket takdim etti. Vali Okutan ise dernek başkanı Bucukoğlu'na Trabzon'un geleneksel el sanatlarından oluşan bir hediye paketi verdi.

Trabzon'un çok köklü bir kültür birikimi olduğunu dile getiren Vali Nuri Okutan, Trabzon Tanıtım Günleri'nin Trabzon'un kültür, estetik ve sanat birikimini anlatmak için önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Trabzon'un her yönüyle iyi anlatılıp tanıtılmasının bölge için önemine değinen Vali Okutan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Trabzon, bulunduğu konum, kültür birikimi ve doğal güzelliği ile çok önemli bir merkezdir.

Trabzon'un iyi tanıtılıp anlatılması sadece ilimiz için değil, bölgemiz ve ülkemiz için de büyük önem arz etmektedir. İlimizde ve bölgemiz de var olan güzellikleri anlatabilirsek işte o zaman gelecek için atacağımız adımlar daha sağlam olur. Trabzon her yönüyle yaşanılacak mükemmel bir kültür, sanat ve estetik şehridir.”

Trabzon Milletvekilleri Cevdet Erdöl, Safiye Seymenoğlu, Süleyman Latif Yunusoğlu, Trabzon eski Valisi Adil Yazar ve yabancı misyon şeflerinin katıldığı açılışta Trabzonlu sanatçıların resim ve fotoğraf sergileri de açıldı.

Davetlilerin kemençe eşliğine doya doya horon oynadığı tanıtım günlerinde ayrıca Trabzon'a özgü geleneksel el sanatları, bakır, gümüş işlemeleri ile keşan dokumaları sergilendi. Öte yandan Ankara'da düzenlenen 'Trabzon Tanıtım Günleri' 25 Ekim'e kadar devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel