Trabzon SGK'dan basına iftar

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Musa Bulut, iftar yemeğinde basın mensupları ile bir araya gelerek göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı.Beraberinde müdür yardımcıları ile birlikte yemek sonrası yapılan çalışmalar hakkında

Trabzon SGK'dan basına iftar

Trabzon Sosyal Güvenlik İl Müdürü Musa Bulut, iftar yemeğinde basın mensupları ile bir araya gelerek göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları çalışmaları anlattı.

Beraberinde müdür yardımcıları ile birlikte yemek sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Bulut, Yenicuma mevkiinde bu sene inşaatına başlanacak hizmet binası için 12 milyon TL ödenek ayırdıklarını söyledi.

546 sağlık hizmet sunucusuyla vatandaşlara hizmet verdiklerini anlatan müdür Bulut, aylık hastanelere yaklaşık olarak 31 milyon, eczanelere ise 25 milyon TL ödeme yaptıklarını belirterek, “296 personel, 7 merkez sayımızla vatandaşımıza hizmet sunmaya çalışıyoruz. 2013 Nisan verilerine göre Aktif sigortalı sayımız 171 bin 420, Pasif sigortalı sayısı ise 130 bin 361, 4/a kapsamındaki işyeri sayısı 15 bin 256, Emekli aylığı bağlanan kişi sayısı (yaşlılık aylığı 4/a) 276, maaş bağlama süresi (4/a) 29 gün, Emekli aylığı bağlanan kişi sayısı (yaşlılık aylığı 4/6) 49, maaş Bağlama süresi (4/6) 18 gün, sağlık hizmet sunucu sayımız 546 olup eczane sayısı 448, hastane sayısı 42, optikçi sayımız ise 56'dır. Eczanelere aylık 24 milyon 690 bin 40 TL, hastanelere 31 milyon 219 bin 836 TL ve optikçilere ise 228 bin 483 TL ödeme yapıyoruz” dedi.

ÇALIŞANLARIMIZIN YÜZÜNÜ VATANDAŞA DÖNDÜRDÜK

Son 1 yıl içinde yapılanları sıralayan Bulut, çalışanlarının yüzünü vatandaşa döndürdüklerini ifade ederek “Sosyal güvenlik hizmetlerinin kalitesinin artırılmasının olmazsa olmaz koşulu, işine hakim, motivasyonu tam ve kurumsal bağlılıkları yüksek çalışanlara sahip olmaktır. Bu gerçekten hareketle her fırsatta personelimizle bir araya geldik. Her çalışanın bizim için değerli olduğunu ve başarıya onların desteği ile ulaşabileceğimizi ifade ettik. Çalışanlarımızın mevzuat bilgilerini ve kişisel gelişimlerini pekiştirecek çok sayıda eğitim ve seminer düzenledik. Hizmet alanında sosyal güvenlik hizmetlerinin kolay erişebilir, doğru ve mümkün olan en kısa zamanda sunulması için gereken düzenlemeleri hızla yaptık.

Hizmetin kalitesi kadar vatandaşa güler yüzle sunulmasına da azami özeni gösterdik. Trabzon’un güler yüzü olalım dedik. Devletin memuru müdürü değil, vatandaşımızın müdürü olalım dedik. Çalışanlarımızın yüzünü vatandaşa döndürdük. Sosyal güvenlik bilincinin artırılmasına yönelik olarak yaptığımız çalışmalar ise , sosyal güvenlik kurumunun amaçlarına ulaşabilmesi hak ve yükümlülüklerinin farkında olan vatandaşlarla mümkün olabilmektedir. Bizde sosyal güvenlik bilincinin artırılmasına yönelik çalışmalarımıza ilk olarak çocuklarımızdan başladık. Kayıt dışı istihdamla mücadele çalışmalarına hız verdik. Kayıt dışı istihdamın zararları konusunda seminerler düzenledik. Bir çok TV programında kayıt dışı istihdam olgusunu anlattık. Denetim etkinliğini artırdık. Bilgilendirme faaliyetleri konusunda sadece hizmet sunmakla yetinmedik, vatandaşımızı ve paydaşlarımızı yasalarla ortaya çıkan hak ve yükümlülükleri konusunda bilgilendirerek mağdur olmamalarını sağladık” diye konuştu.

YENİ HİZMET BİNASI İÇİN 12 MİLYON TL ÖDENEK AYIRDIK

Hizmet binalarında yapılan değişimler hakkında bigi veren Bulut, yeni hizmet binası için 12 milyon TL ödenek ayırdıklarını söyledi. Bulut “Vatandaşımızın memnuniyeti hizmet kalitesi kadar hizmetlerin modern ortamlarda vatandaşa sunulması ile mümkün olabilmektedir. İl Müdürlüğümüz de hizmet binalarını hızla yenileyerek bu anlamda hem çalışanların hem de vatandaşın yüzünü güldürmüştür. Meydan mevkiinde bulunan eski Bağ-Kur binasının deprem güçlendirmesi ile genel onarım ve tadilat işlerini tamamlayarak İl Müdürlüğü ana hizmet binasını buraya taşıdık.

Bu binanın zemin katını dosyalı işlemler hariç sigortalı işlemlerin yapılabileceği halk ilişkiler bilimi olarak tasarladık. İl Müdürlüğü Hizmet Binası konusunda ise Yenicuma mevkiindeki eski doğum hastanesi binasının bulunduğu arsa üzerine konsept il müdürlüğü hizmet binası projelendirilmiştir. Bu arsanın zemin etüdü yapılmış, ayrıca binaya ait proje çalışmaları tamamlanmıştır. Yaklaşık 13 bin metrekare kapalı alan içerecek olan binamızın ödeneği 12 milyon TL bütçemize ayrılmıştır. İhale sürecinden sonra 2013 yılı içersinde başlanması hedeflenen hizmet binamızın 2 yıl inşaat süresi öngörmektedir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel