Trabzon lojistik merkez olacak

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'un tarihi İpek Yolu üzerinde bulunduğunu ve yüzyıllardır bir ulaşım santrali görevi yaptığını belirterek Trabzon'da bir lojistik merkezi oluşturulması için çalıştıkl

Trabzon lojistik merkez olacak

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon'un tarihi İpek Yolu üzerinde bulunduğunu ve yüzyıllardır bir ulaşım santrali görevi yaptığını belirterek Trabzon'da bir lojistik merkezi oluşturulması için çalıştıklarını ve bunu zamanla gerçekleştireceklerini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Hacısalihoğlu, ulaşım sektörünün yapılanmasında devlet desteğine ve teşvikine ihtiyaç duyulduğunu hatırlattı. Türkiye'de lojistik sektörünün en önemli gündem maddelerinden biri olması gerektiğine dikkat çeken Hacısalihoğlu “Çünkü, lojistik sektör 2 milyona yaklaşan ülkemizdeki sanayici, ihracatçı, tüccar, esnaf ve hizmet sektörünün en önemli parçasıdır. Uluslararası rekabete açık olan bu sektörde bugün 742 bin çalışan bulunmakta ve ciddi bir istihdam oluşturmaktadır. Bu sektörde yapılacak yatırım ve destekler ülke ekonomisinin tamamına yapılmış sayılmalıdır” dedi.

Trabzon'un bölgesel, hatta küresel bir lojistik üs olmasını gerektiğini kaydeden Hacısalihoğlu “Türkiye'nin, modern ve entegre lojistik faaliyetlerinin en verimli şekilde koordine edilmesine olanak veren bir yapılanma olan 'lojistik köyler' projelerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Lojistik köyler, kentler ya da bölgeler içerisinde farklı farklı mevkilerde dağınık şekilde cereyan eden lojistik faaliyetleri, tek merkezde toplayarak, bu faaliyetlerin en verimli şekilde gerçekleşmesini, tekrarların önlenmesini sağlayan platformlar vazifesini görmektedir. Biz de Trabzon'un bir 'Lojistik Köy' olması için çaba sarf ediyoruz. Avrupa'da 100'den fazla lojistik köy bulunuyor ancak lojistik bir üs olması istenen Türkiye'de henüz bir lojistik merkezi bulunmuyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel