Trabzon Lisesi Vali'yi ağırladı

Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve Okul Müdürü Ömer Eyüboğlu'ndan okul hakkında bilgi alan Vali Kızılcık, tarihi bir geçmişe ve kültüre sahip olan Trabzon Lisesi'nin eğitim, spor ve her türlü kültürel alanda daha büyük başarılara imza atmasını be

Trabzon Lisesi Vali'yi ağırladı

Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve Okul Müdürü Ömer Eyüboğlu'ndan okul hakkında bilgi alan Vali Kızılcık, tarihi bir geçmişe ve kültüre sahip olan Trabzon Lisesi'nin eğitim, spor ve her türlü kültürel alanda daha büyük başarılara imza atmasını beklediklerini söyledi. Okulu gezen Vali Kızılcık, öğretmenlerle bir toplantı yaptı. Öğretmenlerle sohbet edip, sıkıntılarını dinleyen Vali Kızılcık, ülkemizin geleceği olan gençlerin, sorgulayan ve sorumluluklarının farkında olan bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiğini söyledi. Okullardaki başarının öğrencilerle ve ailelerle kurulan diyaloğa bağlı olduğunun altını çizen Vali Kızılcık, “Ailelerle kuracağınız diyaloglarda çocukların başarısı için ailenin önemini velilere aktarmak gerekir. Çocuklarımızın başarılı olmasında anne-babanın çocuklara gösterdiği ilgi, alaka ve ayırdığı zamanın çok büyük öneminin olduğunu velilerimize anlatmak okullarımızdaki başarıyı daha da artıracaktır. Geleceğimize yön verecek nesilleri yetiştiren öğretmenler olarak sizlere bu konuda çok büyük görevler düşmektedir” şeklinde konuştu.

Gençlerin kendilerini geliştirmek için eğitimin yanı sıra sporla ve sanatla da ilgilenmesi gerektiğini belirten Vali Kızılcık, “Çocuklarımızın aldıkları bilgiyi değerlendirebilecek, karşılaştığı problemleri çözebilecek, sağlam karakterli gençler olarak yetişmesi için mutlaka bir spor dalıyla ilgilenmesi ve bir enstrüman öğrenmesi gerekmektedir. Spor, bireylerin özgüvenlerini kazanmasını sağladığı gibi müzikte insanı dengeleyen bir unsurdur” ifadelerini kullandı.

Vali Kızılcık, şanlı geçmişimize mütenasip şanlı başarılara imza atmak için hep birlikte çok çalışmak gerektiğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel