Trabzon İsrail ve PKK'yı kınadı

Trabzon Belediye Meclisi bugün aldığı kararda İsrail’in uluslararası sularda Gazze’ye yardım getiren gemilere saldırmasını ve PKK’nın İskenderun’daki terör saldırısı kınadı. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında yapılan m

Trabzon İsrail ve PKK'yı kınadı

Trabzon Belediye Meclisi bugün aldığı kararda İsrail’in uluslararası sularda Gazze’ye yardım getiren gemilere saldırmasını ve PKK’nın İskenderun’daki terör saldırısı kınadı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun başkanlığında yapılan meclis toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Fahrettin Aksoy ile CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’in ortak önergesiyle oy birliği ile kabul edilirken İsrail ve PKK kınandı.

Ortak kınama metninde şu ifadelere yer verildi; “Yıllardan buyana Ortadoğu’da kan akıtan ve bölgedeki huzurun bozucusu olan İsrail son olarak Filistin’e yardım götürmekte olan gemilerine uluslararası sularda hukuka ve insanlığa aykırı bir şekilde saldırmış, amaçları sadece insani yardım olan insanları gözlerini kırpmadan katletmiştir. Bu saldırın olduğu gecede ayrıca PKK terör örgütü İskenderun’daki Deniz Üst Komutanlığına saldırarak 7 askerimizi şehit etmiştir.  İsrail’in Uluslararası sularda ve uluslararası hukuka aykırı olarak katliamlarda bulunması bu devletin insana bakış açısının net bir örneğini oluşturmaktadır. Saldırının ardından tüm dünyada ortaya çıkan tepkilere karşılık İsrailli yöneticilerin pişkin açıklamalarda bulunarak savunmasız insanlara karşı yapılan bu katliamı normal göstermeye çalışmasını ibret ve hayretle takip etmekteyiz.  Bu olay halkımızın nefretini artırmıştır. Bu son olay, İsrail yöneticilerinin ve askerlerinin barbarlığını bir daha gözler önüne sermiştir. Yıllardır mazlum Filistin halkına İsrail'in yaptığı zulüm ve bu son olay asla kabul edilemez. İsrail yöneticileri ve askerleri bu zulümlerin hesabını hukuk önünde verecektir. Trabzon Belediye Meclisi olarak İsrail’in gerek Filistinlilere ve gerekse yardım gemilerine yaptığı katliamları şiddetle ve nefretle kınıyoruz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler