Trabzon İl Müftüsü Helallik istedi

Diyanet İşleri Başkanlığı bazı illerin müftülerini görevden alırken, bazı illere ise yeni müftü atadı ve değişiklik yaptı. İl Müftülerine yönelik 3’lü atama kararnamesine göre, Trabzon Müftüsü Veysel Çakı Denizli İl Müftülüğü'ne atandı. Trabzon’da görev y

Trabzon İl Müftüsü Helallik istedi

Diyanet İşleri Başkanlığı bazı illerin müftülerini görevden alırken, bazı illere ise yeni müftü atadı ve değişiklik yaptı. İl Müftülerine yönelik 3’lü atama kararnamesine göre, Trabzon Müftüsü Veysel Çakı Denizli İl Müftülüğü'ne atandı. Trabzon’da görev yaptığı 4 yıl boyunca birçok projeye imza atan Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, “Trabzon’da çok mutlu, huzurlu günlerim geçti. Ondan dolayı Allah’a hamd ediyorum. Halk ilgili hiçbir problemimiz olmadı. Bu bir nöbet değişimidir, biz memur insanlarız. Devletimiz tarafından uygun görüldüğü için tayinimiz Denizli’ye çıkmıştır. Hizmetlerimiz güzel giyiyordum. Rabbim’den hayırlı olmasını diliyorum. Bu konuda bana gösterilen ilgiden dolayı bütün Trabzonlulara teşekkür ediyorum, helallik istiyorum” dedi.

VEYSEL ÇAKI


1982 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında girdiği "Müftü ve Vaizlik Sınavı"nı kazanarak 1983 yılında Giresun Tirebolu ilçesi vaizliğine atanan Veysel Çakı, bir yıl vaizlik yaptıktan sonra 1984 yılında girdiği İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Müftü ve vaizler ihtisas kursunu 1986 yılında bitirerek 4. dönem mezunu oldu. Mezuniyet tezi çalışmasını bu defa "Mezhepler arası taklit ve telfik" konusunda yaptı. Çekilen kura sonucu Kars İl Vaizliğine atanan Çakı, bir yıl vaizlikten sonra 1987 yılında Kars-Sarıkamış, 1990 yılında Trabzon-Beşikdüzü, 1998 yılında Samsun-Çarşamba ilçelerinde İlçe Müftülüğü; 2005 yılında Ağrı, 2008 yılında Ordu İl Müftülüğü, 2009 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanlığı ile 01/12/2009 tarihinde Trabzon İl Müftülüğü'ne atandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler