Trabzon huzur şehri olacak

Trabzon Genç İşadamları Derneği (TGİAD) Yönetimi Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz'u ziyaret ederek şehirde son dönemlerde sağlanan huzur ortamından dolayı teşekkür etti. Teşekkür plaketini Mobese Gözlem Merkezi'ndeki dev Trabzon panelinin önünde alan Bo

Trabzon huzur şehri olacak
Trabzon Genç İşadamları Derneği (TGİAD) Yönetimi Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz'u ziyaret ederek şehirde son dönemlerde sağlanan huzur ortamından dolayı teşekkür etti.

Teşekkür plaketini Mobese Gözlem Merkezi'ndeki dev Trabzon panelinin önünde alan Boz önemli açıklamalar yaptı:

"Mobese'yi kurduktan sonra Trabzon'da işlenen asayiş ve trafik suçlarında yüzde 30 gerileme kaydettik. Ayrıca kendi personelimizi de bu sistemle kontrol edebiliyoruz. İstanbul'dan daha pahalı bir teknoloji kullandık. Çok memnunuz. Trabzon şimdi Türkiye'nin en huzurlu şehirlerinin başında geliyor."
Karadeniz'den turist akıyor
Emniyet Müdürü Feridun Boz, "Güven, asayişten geçer. İnsanların Trabzon kentine güvenmeleri lazım. Bunu sağlamak için Mobese'yi kurduk. Suçlar önemli oranda azaldı" dedi. Müdür, kentin Mobese ile son derece güvenli bir il haline geldiğini söyledi. TGİAD Başkanı Cafer Kurt ve yönetim kurulu üyelerini ağırlarken Trabzon hakkındaki son tespitlerini dile getiren Boz, "Burada güvence yoksa kimse dışarıdan gelip buraya yatırım yapmaz. Ticareti kağıtla, pulla yapılmıyor; parayla yapılıyor. Biz de buraya gelmeden önce Trabzon ile ilgili görüşlerimiz farklıydı. Hafızanızdaki Trabzon'u ancak yaşayarak silebilirsiniz. Biz de geldik, gördük, etkilendik. Trabzon denince artık soru işareti yok. Trabzon kendi potansiyelini yeterince kullanamıyor. Bu şehre dışarıdan 1 milyon araç giriyor. Geçen yıl sıfır düzeyinde olan deniz yoluyla gelen turist sayısı şimdi 20 bine yürüyor. Şehir güvenliğini sağlama noktasında sivil dinamikler, kurumlarımız ve vatandaşımız bize yardımcı olsun. Bu potansiyeli kullanalım" diye konuştu.

Çömlekçi böyle çözülmez
Cafer Kurt "Doğasıyla, kültürüyle Trabzon vazgeçilemez bir şehir. Turizm anlamında Antalya'nın alternatifi olabiliriz. Güvenlik sorunu geçmişte vardı. Sokaklarımız sağlıklı değildi, bazı semtler sıkıntılıydı. Çömlekçi'den geçmiyorduk. Bunlar aşıldı. Sizi sağladığınız bu güvenli ortamdan ötürü tebrik ediyoruz. Teşekkür ediyoruz" diyerek müdüre şükran duygularını dile getirdi. Emniyet Müdür Boz ise bu konu ile ilgili olarak, "Çömlekçi'de evet çok uğraşıyoruz. Ama sadece biz uğraşıyoruz. Belediye seyrediyor. Orayı sadece ticari alan halinde değerlendirdikleri için burada başka bir iş olmaz diye düşünülüyor. Oysa şehrin tarihi misyonu Çömlekçi'den yukarıya taşmış. Tarihi misyon öne çıkarılarak burada farklı hizmetler verilebilir. Belediyeye diyoruz ki, iki torba kireçle o kapkara binaları beyaza boyatsınlar. Kentsel Dönüşüm Profesi uygulanıncaya kadar güzel görünmesini sağlasınlar. Trabzon'un kötü görünen hiçbir semti kalmasın. Muhtarlarımıza ve ileri gelenlerimize de toplantılarda bunu anlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Her mahalleye bir karakol
Trabzon'a hergün 1 milyon araç girip çıktığını açıklayan Emniyet Müdürü, "Bunu da yeni keşfettik. Başbakanımız Mobese sistemimizin açılışını yaptıktan sonra Trabzon'un ne kadar yoğun ve dolu bir şehir olduğunu daha iyi anlıyoruz. Giren-çıkan araç sayısı 1 milyon. Günde 4-5 kez gelip giden araçlar da var ama 1 milyon çok büyük bir rakamdır. Gümüşhane, Rize ve Giresun'dan gelen araç yoğunluğu bu. Bu potansiyeli iyi kullanmak için Trabzonlu daha fazla şey yapmalıdır. Bunun dörtte biri bile Trabzon'da kalsa son derece merkezi bir şehir olduğumuzu gösterir. Buranın önemli bir hat olduğunu ortaya koyar. Deniz yoluyla gelenler geçen yıl yok denecek kadar azdı. Bu yıl 17 bini aştı. Rusya'dan gelenleri turist saymıyoruz. Bu yıl bu rakam daha yukarılara çıkacaktır. Mobil karakol sistemi ile asayiş hizmetlerine medeniyet getirmiş oluyoruz. Her mahalleye ait bir polis ekibi olacak. O mahalledeki olaya ilk o ekip müdahale edecek. Mahalleleri yakın takibe alacaklar. Vatandaşla her zaman birlikte olacaklar" diye konuştu.

Ekiplerimiz oyalanamıyor
Müdür, mobil karakol sistemine dönük olarak 15 araç temin ettiklerini söylerken, "Mobil ekiplerimiz devreye girince görevlilerimiz mağdur olan evsahiplerini karakola götürmeyecekler. Araçta parmak izi, ifade gibi konuları halledecekler. Polis, saat 03:00'te ilgili bölgede bir olay olmuşsa o aracı içindekilerle birlikte şüpheli olarak belirleyebilecek. Mobese sistemimiz bütün kendi kontrol altında tutuyor. Şehri her noktadan canlı canlı izliyoruz. Kendi emniyet müdürlüğümüzün web sitesinden Trabzon dışındaki Trabzonlular'a da burayı gösteriyoruz. Daha önce güvenlik kameraları vardı. O sistemde 10 dakikada kayıtları kaybedebiliyor, geri kalabiliyordunuz. Şu anda buraya kurduğumuz, İstanbul'dan çok daha ileride bir sistem. 3 trilyon para kullandık. Mobese ile sadece vatandaşları, arterleri gözetlemiyoruz. Kendi ekiplerimizi de izleyebiliyoruz. Olaya bir an önce müdahale etmek için mi gidiyor yoksa oyalanıyor mu bunu görebiliyoruz. Trabzon'daki suçlarda Mobese'den sonra yüzde 30'luk bir suç azalması oldu" diye konuştu.

"Günah meleği" Mobese
Emniyet Müdürü Feridun Boz, açıklamalarının ardından işadamları ile birlikte Mobese İzleme Merkezi'ni gezdi. Burada da önemli bilgiler veren Boz, bir ara kameraya hacizli araç takılması üzerine anında duruma müdahale ederek aracın aldırılmasını sağladı. Mobese'ye takılan araca, hemen zoom yapıldı ve ekipler o bölgeye yönlendirilerek otomobilin alınması sağlandı. Mobese'nin Trabzon'da hem şehrin muhtelif giriş-çıkış noktalarını, hem de kritik geçiş kavşalarını yakın takibe aldığını anlatan Emniyet görevlileri, henüz suç işleyen her araca ceza yazılmadığını, ancak bunun önümüzdeki günlerde hiçbir hatayı es geçmeyen bir sistem olarak hayata geçeceğini bildirdi. En büyük ilgiyi Boztepe'den tüm şehri gözetleyebilen ve her noktaya zoom dalabilen Mobese kameraları çekti. Birimdeki ciddi çalışma ve ekibin deneyimi de takdir topladı. Trazon Genç İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Kurt ve arkadaşları, şehirde sağladığı huzurdan ötürü emniyet müdürü ile sözkonusu merkezde başarıyla çalışan ekibe Mobese önünde teşekkür plaketi verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel