Trabzon Forum açıldı ama...

Multi Turkmall'un hayata geçireceği 4. Forum projesi olan Forum Trabzon Alışveriş ve Yaşam Merkezi bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.Trabzon Forum Alışveriş merkezininin  resmi açılışı bugün yapıldı ama halkın ziyaretine yarından itiba

Trabzon Forum açıldı ama...


Multi Turkmall'un hayata geçireceği 4. Forum projesi olan Forum Trabzon Alışveriş ve Yaşam Merkezi bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı.

Trabzon Forum Alışveriş merkezininin  resmi açılışı bugün yapıldı ama halkın ziyaretine yarından itibaren açık olacak.

Forum alışveriş merkezinde faaliyet gösteren işletmelerin hizmete açık olmadığı ve tam anlamıyla hazır duruma gelip halka hizmet verebilmesi için de bir ay gibi bir zamana ihtiyaç olduğuda öğrenildi.

Tepkiler tanıtım broşürlerini değiştirmişti:

Bilindiği gibi bundan birkaç ay önce `MultiTurkMall' tarafından işletilecek `Forum Trabzon' Alışveriş Merkezi'nin tanıtım broşürlerinde kullanılan ve Trabzon'un Rum kenti olduğunu çağrıştırdığı öne sürülen ifade kentte tartışma yaratmış, Yerel ve ulusal gazetelerin içine konularak dağıtımı yapılan broşüre sert tepkiler olmuştu.

En yoğun tepki Kalfaoğlu'ndan gelmişti:

Logoya en yoğun tepkiyi koyan Trabzon Esnaf ve Sanatkarları Odası Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu, broşürlerde akıl almaz bir hata yapıldığını belirterek, "Tanıtım kitapçıklarının başlığı `FoTRABZONrum' diyor. Burası Rum kenti değil. Bu kent sahipsiz değil. Hemen düzeltilmeli" dedi. Kalfaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzon üzerinde bazı oyunların oynandığını izlemekteyiz. Biz de Trabzon'daki meslek örgütleri olarak bu konulara duyarlılığımızı göstermek zorundayız. Geçmişteki bir takım olumsuzlukların sanki bilinçli bir şekilde tasarlanarak yapılması bizi üzmüş ve rencide etmiştir. Broşürdeki Forum yazısı dikkat çekiyor. Teknolojiye ve iş merkezlerine karşı değiliz. Forum yazısında R harfinin üzerine dikey şekilde `Trabzon' yazılması ortaya `FoTrabzonrum' gibi bir görüntü ortaya çıkarıyor ki bu fevkalade abesle iştigaldir. Bunu Trabzonlu olarak kınıyoruz. Bu dergiyi basan, bastıran ve dağıtanlar her kimse Trabzon halkından özür dileyerek bu dergiyi tekrar bastırmalıdır. Trabzon tarihi ve kültürü derin olan bir yer. Biz yabancı sermayeye karşı değiliz ama bu sermayenin akılcı bir şekilde hem ilimizde, hem ülkemizde yapılanmasına taraf olabiliriz. Ama bu şekilde yanında değiliz. Şehrimizin ileri gelenlerinin bu konu üzerinde toplanarak, geçmişte olan olumsuz olayları gündeme taşıyarak bu tür olayların altında ne gibi nedenlerin yattığını araştırması gerekiyor. Burada sanki Trabzonlular Rum'muş gibi gösteriliyor. Trabzonlular Türk milletinin özü ve kendisidir. Bu konu üzerinde hiçbir şüphemiz yok."

Kalfaoğlu, bu durumu sürekli kaşıyan birileri olduğunu da öne sürerken, "Trabzon'da şunlar olmuş, Trabzon'da bunlar olmuş' gibi şeyler söylendi. Trabzon'un geçmişi 1600 yıl önceden bellidir. İpekyolu'nun geçişi nedeniyle buradan bazı Rum kişiler gelip geçmiş ve alışveriş yapılmıştır. Ama bunların sayısı 300'ü geçmez. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerekir" demişti.

Multi Turkmall tepkilere dayanamadı logo değişti

`Forum' kelimesinin tam ortasına Trabzon kelimesinin konulması ve kelimenin `FoTrabzonrum' olarak okunmasına Trabzon Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Halil İbrahim Kalfaoğlu tepki gösterdi. Kalfaoğlu, "Trabzon'un Rum kenti olduğu çağrışımı yaratılıyor" demesinin ardından yoğunlaşan tepkiler karşısında zor durumda kalan Multi Turkmall yaptığı açıklama ile logoyu değiştirme kararı almıştı

Multi Turkmall'ın açıklaması:

Multi Turkmall'un hayata geçireceği 4. Forum projesi olan Forum Trabzon Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile ilgili dağıtılan tanıtım broşürlerinde Fo(Rum)Trabzon ifadesine Trabzon'dan gelen tepki üzerine şirket broşürlerde kullanılan ifadeyi değiştireceğini belirtti. Firma yetkilileri Trabzon'un hassasiyetinden dolayı logolarını değiştireceklerini ifade ettikleri açıklamada, "Multi Turkmall'un hayata geçireceği 4. Forum projesi olan Forum Trabzon Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile ilgili dağıtılan tanıtım broşürlerinin yanlış anlaşılmalara neden olduğunu üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Forum Trabzon broşüründe, Multi Turkmall'un bugüne dek açmış olduğu tüm projelerinin tanıtım broşürlerinde uygulanan kapak tasarım çalışması aynen uygulanmıştır. (Forum Bornova-İzmir, Forum Mersin ve Forum Çamlık-Denizli broşür kapak tasarımları ekte bilgilerinize sunulmuştur). Firmamız, Trabzon'da yaşanan hassasiyet nedeniyle, broşür tasarımlarımızı yanlış anlaşılmalara sebep vermeyecek şekilde yeniden düzenleme kararı almıştır" denilmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel