Trabzon Dünyaya açılan kapı

Başkan Gümrükçüoğlu Alman Kültür Derneği Başkanı Claudia Hahn Raabe'yi makamında kabul etti. Raabe'yi Trabzon'da görmekten memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Son dönemlerde Trabzon yabancı konukların akınına uğramaktadır. Sadece ülkemizde

Trabzon Dünyaya açılan kapı

Başkan Gümrükçüoğlu Alman Kültür Derneği Başkanı Claudia Hahn Raabe'yi makamında kabul etti.

Raabe'yi Trabzon'da görmekten memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “Son dönemlerde Trabzon yabancı konukların akınına uğramaktadır. Sadece ülkemizde değil dünya ülkelerince de büyük ilgi gören bir şehir olduk. 2011 Avrupa Gençlik Oyunları'nın yapılacak olması şehrimizin önemini bir kat daha artırmıştır. Belediye olarak gelen konuklarımızı en iyi şekilde ağırlayıp, onların Trabzon'dan iyi izlenimlerle ayrılmalarını sağlıyoruz. Avrupa ile kültürel, sosyal ve sportif birlikteliğe açığız. Avrupa Birliği ailesine katılma yolunda üzerimize düşen bütün müktesebat uyumu ve mevzuatımızı düzenleme yolunda kararlıyız. Trabzon, Türkiye ile birlikte kabuğunu kırarak dünya kenti olma yolunda ilerlemektedir. Trabzon, Türkiye'nin dünyaya açılan kapısı konumundadır” dedi.


Alman Kültür Derneği Başkanı Raabe'de Trabzon'da ilgi ile karşılandıklarını belirterek, “Bizim en önemli projemiz Avrupalı yazarları Türkiye'ye, Türk yazarları da Avrupa'ya getirerek karşılıklı işbirliği yapmak. Bu amaç doğrultusunda geldiğimiz Trabzon'da Sayın Başkan ve diğer yetkililerden büyük destek gördük. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel