Trabzon-Dortmund hattı

Trabzon Belediyesi ile Dortmund Belediyeleri'nin kardeş belediye olması ile ilgili çalışmalar görüşülürken iki şehrin gençlik meclisleri arasında da koordinasyon sağlanması ve gençlerin diyaloglarının daha da attırılması için iki şehir arasında ziyaret pr

Trabzon-Dortmund hattı

Trabzon Belediyesi ile Dortmund Belediyeleri'nin kardeş belediye olması ile ilgili çalışmalar görüşülürken iki şehrin gençlik meclisleri arasında da koordinasyon sağlanması ve gençlerin diyaloglarının daha da attırılması için iki şehir arasında ziyaret programının düzenlenmesi kararlaştırıldı. 

IBB Dortmund Uluslararası Eğitim ve Karşılaşma Derneği ile Trabzon Gençlik Merkezi arasında ilişkileri daha da geliştirmek amacıyla yürütülmekte olan gençlik projesine destek veren Başkan Gümrükçüoğlu Dortmund kentiyle kardeş şehir olma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “ Bu konuda daha önce Dortmund Belediye Meclisi'nden önemli bir heyet kentimize gelerek çeşitli ziyaret ve incelemeler yapmıştı. İki kent arasında ilişkilerin daha da geliştirilmesi için Trabzon’da bir komite kuruldu. Kentimizde gelerek incelemelerde bulunan IBB Dortmund Uluslararası Eğitim ve Karşılaşma Derneği’nin bu olumlu sürece önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Yapılan karşılıklı ziyaretlerle Trabzon ile Dortmund kentleri arasındaki iletişim, kültürel ve sanatsal işbirliğinin daha da gelişeceğine inanıyorum. Gençlik potansiyelinin yoğun olduğu bir eğitim kenti olan Trabzon ile Dortmund kenti arasındaki kardeş şehir ilişkilerinin her geçen gün artmasından dolayı memnun olduğumu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Trabzon’da gördükleri misafirperverlik ve sıcak karşılamadan dolayı Başkan Gümrükçüoğluna teşekkür eden IBB Dortmund Uluslararası Eğitim ve Karşılaşma Derneği yöneticisi Hildegard Azimi Boedecker ise yaptıkları ziyaret ve çalışmalarla Dortmund ile Trabzon arasındaki karşılıklı ilişkileri daha da geliştirmek istediklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel