Trabzon Doğal Gaza Kavuşuyor

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, il merkezi ve Akçaabat'a doğal gaz hattını döşeyecek olan firmanın, vatandaşları ve esnafı yormadan, teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak kenti doğal gazla buluşturacağını söyledi.Trabzon merkez ve Akçaabat ilç

Trabzon Doğal Gaza Kavuşuyor

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, il merkezi ve Akçaabat'a doğal gaz hattını döşeyecek olan firmanın, vatandaşları ve esnafı yormadan, teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak kenti doğal gazla buluşturacağını söyledi.

Trabzon merkez ve Akçaabat ilçesinde doğal gaz hattını yapacak AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş. yetkilileri ile Trabzon Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Trabzon Belediyesi encümen toplantı salonundaki törene, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş. Yatırımlar Koordinatörü Metin Bilgin ile aynı firmanın Karadeniz Gaz Bölge Müdürü Tamer Akaslan katıldı.

Canalioğlu, yaptığı konuşmada, doğal gazın çevre kirliliğini önleme, ekonomik kullanım ve çağdaş bir yakıt olma yönlerinden önemine değinerek, ''Vatandaşlarımız da bunun farkında. Doğal gazın Trabzon için çok önemli olduğuna inanıyoruz'' dedi.

Trabzon'a doğal gazı getirecek olan Gümüşhane-Trabzon boru hattının bir an önce bitirilmesi gerektiğini ifade eden Canalioğlu, ''Bu noktada merkezi hükümetimize de büyük görevler düşüyor. İmzalayacağımız protokolle altyapı çalışmalarına başlayacağımız doğal gazın, planlanan sürede vatandaşın hizmetine sunulması için bu hattın bitirilmesi gerekmekte'' diye konuştu.

Hattın bitirilmesinin planlandığı 2008 yılında Aksa firmasının çalışmalara başlaması gerektiğini, ancak firma yetkililerinden bu tarihi öne çekmelerini istediklerini dile getiren Canalioğlu, şöyle devam etti:

''Kendilerine, Trabzon'da bazı caddelerde TEDAŞ ve Telekom ile birlikte çalışma yaptığımızı, bu caddelerimizi yeniden doğal gaz hattı için yıkmamamızı söyledik. Sağolsunlar, bizimle çalışmayı kabul ettiler. Şu an çalışmalarımızın sürdüğü Uzun Sokak, Trabzonspor Bulvarı ve Turgut Özal Bulvarı'nda bizimle çalışacaklar. Ana arter sayılabilecek bu üç yerde altyapı çalışmalarının tamamlanması, doğal gazın bir an önce kullanılmasını sağlayacağı için önem taşımakta.''

Firmanın çalışmalarını süratle gerçekleştireceğine inandıklarını da kaydeden Canalioğlu, ''Firma çalışanları, vatandaşlarımızı ve esnafımızı yormadan, teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak kenti doğal gazla buluşturacak'' dedi.

-EYLÜL'DE ÇALIŞMA BAŞLIYOR...


Aksa Yatırımlar Koordinatörü Bilgin ise Eylül ayında Trabzon'daki çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, ''Başkanımızın sözünü ettiği bölgelerdeki çalışmalarımızı bir ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz'' diye konuştu.

Doğal gaz konusunda 10 yıllık tecrübeleri olduğunu, pek çok kentte doğal gaz işini yapıp bunu takip ettiklerini vurgulayan Bilgin, şunları söyledi:

''Çağın, yüzyılın çevreci, konforlu ve ekonomik yakıtını buraya taşımak bizleri mutlu ediyor. Bu şehre hizmet edecek kadro, firma ve burada kullanılacak malzemeler, dünya doğal gaz piyasasında kullanılan en iddialı ekip ve en kaliteli malzemeyle oluşturulacak. Dünya çapında en iyi markalar ve firmalardan malzeme tedariki yapıyoruz. Bu açıdan Trabzonlu'nun içi de rahat olsun.

Hatta BOTAŞ, doğal gaz hattını 2007 içerisinde Trabzon'a taşımış olsaydı bu kış doğal gazı vatandaşın kullanımına Trabzon'da açmış olacaktık. Gecikmelerden dolayı 2008'e ötelemek zorunda kaldık. 5 yıllık süre içerisinde buradaki projemizi tamamlamayı hedefliyoruz.''

Trabzon, Akçaabat ve Rize'de gördükleri ilgiyi hiçbir ilde görmediklerini de ifade eden Bilgin, ''BOTAŞ hattında bir sorun yaşanmazsa Trabzon'un belli bölümlerinde 2008 yılında doğal gaz kullanılmaya başlanacak'' görüşünü dile getirdi.

Konuşmaların ardından Canalioğlu, Bilgin ve Akaslan arasında, doğal gaz yapım çalışmalarının başlamasıyla ilgili protokol imzalandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel