Trabzon dereleri temizleniyor

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Şalpazarı'nda ''Dere Havzalarının Temizlenmesi Projesi''ni başlattı. Proje kapsamında ilçeye bağlı Ağasar Deresi'nde düzenlenen programa, Vali Recep Kızılcık, Şalpazarı Kaymakamı Soner Zeybek, Belediye Başkanı Fehmi Cengiz i

Trabzon dereleri temizleniyor

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Şalpazarı'nda ''Dere Havzalarının Temizlenmesi Projesi''ni başlattı.

 

Proje kapsamında ilçeye bağlı Ağasar Deresi'nde düzenlenen programa, Vali Recep Kızılcık, Şalpazarı Kaymakamı Soner Zeybek, Belediye Başkanı Fehmi Cengiz ile kurum amirleri katıldı.

Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmanın herkesin görevi olduğunu ifade eden Vali Kızılcık, projenin doğanın korunması için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Projeyle ilgili çeşitli bilgiler veren Kızılcık, şöyle devam etti:

''Proje kapsamında 7 derenin temizlenmesi ve tüm köylerimizdeki evlerin tek tek dolaşılarak çevreyi kirletmeme konusunda eğitim verilmesi öngörülmekte. Şalpazarı'ndan Beşikdüzü'ne kadar uzanan Ağasar Deresi'nin temizliğini 20 arkadaşımız gerçekleştirecek. Toplamda 7 derenin temizliğini 125 arkadaşımız gerçekleştirecek. Bu Projenin bedeli 446 bin lira. Ayrıca bu projeyi İş-Kur ve Çevre Orman İl Müdürlüğümüzün ortak koordinasyonunda hazırladık. Tüm kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, il özel idarelerimiz bu projede yer alıyor.

    

“KÖYLERDEKİ ÇÖPLER TOPLANACAK”

Kızılcık, Trabzon İl Özel İdaresi tarafından köylerdeki çöplerin toplanması için 1 milyon lira ödenek ayrıldığını, bu çalışmayla ilgili ihale sürecinin ise sonuçlandığını bildirdi.

Her iki çalışmanın, Trabzon'un iç ve dış turizmin canlanmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Kızılcık, ''Köylerimizdeki çöplerin toplanmasına bugünlerde başlanacak. Dolayısıyla 1.5 milyon lira olan iki proje, Trabzon'un iç ve dış turizmin canlanmasına katkı sağlayacak. Daha temiz, daha yeşil ve daha güzel yarınlara el birliğiyle emin adımlarla ilerleyeceğiz'' diye konuştu.

Eldiven giyerek işçilerle birlikte bir süre dere kenarında çöp toplayan Vali Kızılcık, daha sonra Şalpazarı Anaokulu'nu ziyaret etti.

Burada öğrencilere şeker dağıtan Kızılcık, öğrencilerin çevre temizliği konusunda birer elçi olduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel