Trabzon 'bütün şehir' olmalı

Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi ile çevre belde ve belediyelerinin birleştirilmesi projesi kapsamında belde belediye başkanlarıyla meclis salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yürüttükleri bu çalışmanın sonuçlanmasından sonra Trabzon'un büyü

Trabzon 'bütün şehir' olmalı


Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi ile çevre belde ve belediyelerinin birleştirilmesi projesi kapsamında belde belediye başkanlarıyla meclis salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, yürüttükleri bu çalışmanın sonuçlanmasından sonra Trabzon'un büyükşehir olması için çalışma yapacaklarını söyledi.


Öncelikli amaçlarının bütünleşmenin sağlanması olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

''Geçmişte Kaşüstü'nden Söğütlü'ye kadar olan kısım Trabzon Belediyesi'nin sınırlarıydı. Daha sonra buralar belde belediyesi olmak suretiyle Trabzon Belediyesi'nden ayrıldılar. Şimdi bir belediyenin sınırları ile diğer belediyenin sınırları birbirine bitişik ama iki belediyenin imar uygulamaları, altyapı uygulamaları birbirinden farklı. Bu durum görüntü kirliliğini de beraberinde getiriyor. Belde belediyeleri ile bütünleştikten sonra imar uygulamalarında ve altyapı çalışmalarında tam bir bütünlük sağlanacak. Bu uygulamayı büyükşehir olmak için bir adım olarak da nitelendirebiliriz. Ama öncelikli olarak Trabzon'un 'bütün şehir' olmasını arzu ediyoruz.''

Gümrükçüoğlu, belde belediye başkanlarından sonra siyasi partilerin il başkanları ile bir toplantı yapacaklarını ve bu konu hakkında siyasi parti temsilcilerini dinleyeceklerini kaydetti.

Toplantıya, Trabzon belediye başkan yardımcıları ile Yalıncak Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Kaşüstü Belediye Başkanı Mustafa Çam, Akoluk Belediye Başkanı Atilla Çavdar, Çağlayan Belediye Başkanı Firar Bayrak, Esiroğlu Belediye Başkanı Kenan Yusufoğlu, Akyazı Belediye Başkanı Zeki Ergün, Gürbulak Belediye Başkanı Kemal Çoban, Yıldızlı Belediye Başkanı Yahya Tarakçı, Söğütlü Belediye Başkanı Metin Gedikli, Derecik Belediye Başkanı Ali Ulusoy ve Akçaköy Belediye Başkanı Sultan Memiş katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler