Trabzon bu projede pilot il oldu

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen ‘Kolluk kuvvetlerinin sivil gözetimi’ projesi kapsamında İspanya’ya yapılan 5 günlük gezi ve inceleme ziyaretlerini değerlendirdi.Vali Öz, Trabzon’un proje

Trabzon bu projede pilot il oldu

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilen ‘Kolluk kuvvetlerinin sivil gözetimi’ projesi kapsamında İspanya’ya yapılan 5 günlük gezi ve inceleme ziyaretlerini değerlendirdi.

Vali Öz, Trabzon’un proje kapsamında seçilen pilot illerden biri olduğunu ifade ederek, “25-30 Kasım tarihleri arasında İspanya’da İçişleri Bakanlığımız tarafından yürütülen kolluk hizmetlerinin sivil gözetimi projesi çerçevesinde İçişleri Bakanlığımızın müsteşarı sayın Seyfullah Hacımüftüoğlu başkanlığında valilerimiz, genel müdürümüz ve bakanlık personelinden, daire başkanlarından oluşan bir grup heyet ile bir dizi gezi ve inceleme ziyaretinde bulunduk.

Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Teşkilatı tarafından ortak yürütülen proje çerçevesinde yaptığımız temaslar kapsamında İspanya Emniyet Genel Müdürü, Jandarma Genel Müdürlüğü yetkilileriyle, meclis iç işleri komisyonu başkanlığı ve siyasi parti grup temsilcileri ve komisyon üyeleriyle; ombudsman ve ombudsmanlık teşkilatı çalışanları, bölge hükümet temsilcisi ve bölge emniyet ve jandarma teşkilatını yerinde inceleme ve çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunma imkanımız oldu. Bu sürecin nasıl çalıştığı kolluk hizmetlerinin hem meclis hem de hükümet ve sivil yönetim tarafından denetim ve değerlendirilmesinin nasıl yapıldığının gözlemleme ve yerinde inceleme fırsatı bulduk. Bu ülkemizde de var olan çalışmaların yeni düzenlemeler için de önemli bir ışık tutacağı bir çalışmaydı.

Karşılıklı güzel tecrübe paylaşımları ile geçen yoğun ziyaretlerin çok faydalı olacağına inanıyorum. Ülkemizde de bu anlamda önemli güzel çalışmalar var. Kolluk teşkilatımızın görev ve sorumluluklarıyla ilgili çalışmalar var. Önümüzdeki süreçte de bu proje çerçevesinde yapılan çalışmalarla hem mevzuat hem de kurumsal yapılanma konusundaki çalışmalar bu ve benzeri ülke örnekleri, uluslararası örneklerle beraber daha iyiye gidecektir” dedi.

Pilot iller arasında yer alan Hatay ve Gaziantep illerinin valileri de proje kapsamında İspanya gezisinde yer aldı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel