Trabzon Belediyesinden mesai

Trabzon Belediyesi,  vatandaşların daha rahat ve huzurlu bir Bayram geçirmelerini sağlamak için aldığı tedbirler vatandaşları memnun etti. Vatandaşların kurbanlarını daha rahat ve hijyenik ortamlarda kesmelerini sağlamak amacıyla mahallelerde 18 kurban ke

Trabzon Belediyesinden mesai

Trabzon Belediyesi,  vatandaşların daha rahat ve huzurlu bir Bayram geçirmelerini sağlamak için aldığı tedbirler vatandaşları memnun etti. 

Vatandaşların kurbanlarını daha rahat ve hijyenik ortamlarda kesmelerini sağlamak amacıyla mahallelerde 18 kurban kesim yeri hazırladı. Bayramın ilk günü ve ikinci günü erken saatlerden itibaren Trabzon'un farklı bölgelerinde bulunan Kurban kesim yerlerine akın eden Trabzonlular, sağlıklı ve hijyenik ortamlarda kurbanlarını kesme imkanı buldu. Kurbanların kesimi sırasında Trabzon Belediyesi tarafından görevlendirilen veteriner ve zabıta görevlilerinin sürekli görev yaptığı kesim yerlerinde vatandaşların kullanımı için elektronik tartı cihazı da bulunduruldu.   Özellikle bayram namazından sonra önemli bir yoğunluğun yaşandığı kurban kesim yerinde her kurbanın kesildiği alanın yanında su bulundurulurken kesim sonrasında kesilen hayvanın asılması için hareketli kanca sistemi de oluşturuldu. Belediye bayram boyunca görevlendirilen 17 araç ve yaklaşık 200 personelle hem kurban kesimi yapılan alanları yıkadı hem de kurban atıklarını toplayarak çevre sağlığına önem verdi.

Bayram boyunca belediye otobüslerinden ücretsiz yararlanan vatandaşların kabir ziyaretlerini en iyi şekilde yapabilmeleri için Bostancı, Bahçecik ve sülüklü mezarlıklarına otobüs seferleri koydu. Belediyesi tarafından kabristanlık ziyaretine gelen vatandaşlara kolonya ve karanfil verildi. Belediye ayrıca engelli vatandaşların kabir ziyaretlerini rahatça yapabilmeleri tahsis ettiği engelli araçları vatandaşların takdirini topladı. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel