Trabzon Belediyesi'nden gezici kreş

Trabzon Belediyesi’nin 3-9 yaş grubu çocuklar için oluşturduğu ‘Oyun Otobüsü’ çocukların ilgisini çekiyor. Haftanın belirli günlerinde mahallelere giden otobüs okul öncesi eğitim alanında çocukların gelişim sürecine katkıda bulunduğu gibi çocukların oyun

Trabzon Belediyesi'nden gezici kreş

Trabzon Belediyesi’nin 3-9 yaş grubu çocuklar için oluşturduğu ‘Oyun Otobüsü’ çocukların ilgisini çekiyor. Haftanın belirli günlerinde mahallelere giden otobüs okul öncesi eğitim alanında çocukların gelişim sürecine katkıda bulunduğu gibi çocukların oyun oynamalarına da imkân sunuyor. İlk başta sosyoekonomik düzeyi düşük olan yerleşim bölgelerinde yaşayan ailelerin çocuklarına yönelik düşünülen otobüs vatandaşlardan gelen istek üzerine sosyoekonomik düzeyi yüksel mahallelerde de hizmet vermeye başladı. Uzman eğitmenlerin yer aldığı otobüste çocuklar hem oyun oynuyor hem de sosyal eğitim alıyor.


20 öğrenci kapasiteli Oyun Otobüsü’nün içinde, bir anaokulunda olması gereken faaliyet masaları kitaplar, oyuncaklar, kırtasiye malzemeleri, oyun hamurları gibi tüm eğitim araç ve gereçleri bulunuyor. Oyun Otobüsü’nde 2 okul öncesi eğitmen görev yaparken; ailelere de çocuk sağlığı ve hastalığı, aile iletişimi, kadın sağlığı gibi konularda bilgi veriliyor. 2012 yılı itibaren hizmet veren mobil oyun evi toplamda 17 mahallede bin 689 çocuğa, 2013 yılı Mayıs ayı itibariyle de 9 mahallede 820 çocuğa hizmet verdi.


Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu göreve geldikleri günden itibaren sosyal sorumluluk projelerini bir bir uygulamaya koyduklarını ifade ederek, “ Geleceğimiz teminatı çocuklarımız için hizmete koyduğumuz Gezici Oyun Otobüsü’ de önemli bir projedir. Gezici Oyun Otobüsü, haftanın belirli günlerinde mahallelerimize gidiyor. Bu projeyle çocuklarımızı eğitiyoruz ve onların sosyalleşmesine katkı sağlıyoruz. Çocuklarımız hem eğleniyor hem de öğreniyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler