"Trabzon Belediyecilikte şanssız"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili ve eski bakan Koray Aydın, Trabzon’un belediyecilikte en şanssız şehir olduğunu söyleyerek, bu zamana kadar başkanlık yapmış belediye başkanlarının vizyon sahibi olmadığını iddia etti.Şehrin geleceğini

"Trabzon Belediyecilikte şanssız"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Trabzon Milletvekili ve eski bakan Koray Aydın, Trabzon’un belediyecilikte en şanssız şehir olduğunu söyleyerek, bu zamana kadar başkanlık yapmış belediye başkanlarının vizyon sahibi olmadığını iddia etti.

Şehrin geleceğini aydınlatacak, büyük projeler peşinde koşan bir Trabzon Belediye Başkanı’nın bugüne kadar var olmadığını ileri süren Aydın, mevcut Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ise bu belediye başkanlarının en başarısızı olduğunu dile getirdi. MHP Trabzon İl Başkanlığı’nca dün parti binasında düzenlenen ‘Yerel yönetimler ve yerel seçimler’ konulu genişletilmiş ilçe başkanları toplantısına katılan Milletvekili Aydın, toplantı öncesinde basın açıklaması gerçekleştirdi. AK Parti iktidarını sert bir dille eleştiren Aydın, önümüzdeki mahalli idareler seçimlerinde AK Parti’nin Trabzon’da başarılı olamayacağını kaydetti.

MHP’nin Trabzon’da yükselişte olduğunu vurgulayan Aydın, bunu parti merkezlerinin yaptırdığı kamuoyu araştırmalarından gördüklerini belirtti. Trabzon’da AK Parti’nin düşüşte olduğunu ifade eden ve ardından bu duruma gerekçe olarak iktidarın iç ve dış siyasetini gösteren Aydın’a yöneltilen “Bu başarısızlık yalnızca genel politikayla mı ilgili? AK Parti’yi yerelde nasıl buluyorsunuz” şeklindeki soruyla birlikte Aydın Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu başta olmak üzere eski belediye başkanlarını da eleştiren bir yaklaşımda bulundu.

YOĞUN ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ
Trabzon’da AK Parti’nin düşüşte, MHP’nin de çıkışta olduğunu kesin olarak söyleyebileceğini dile getiren Aydın, “Bunu AKP’li arkadaşlar da biliyor ve bunun şuurundalar. MHP lehinde oluşacak bu hamurun en iyi şekilde yoğrulması için il başkanımız ve teşkilatımızla birlikte yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Çünkü artık belli yerlerde adaylarımızın profilleri oluşuyor. Tek sıkıntımız var MHP’ye olan ilgi arttıkça yeni aday müracaatları oluyor. Aday sayısında artış var bütün ilçelerde. Yeni müracaatları dikkate alan bir çalışma sergiliyoruz” dedi.

TRABZON’DAKİ DÜŞÜŞ DAHA FAZLA
Trabzon Belediyesi’nin başarısız olduğu yönünde halkın kesin bir yargı sahibi olduğunu öne süren Aydın sözlerine şöyle devam etti: “Çünkü şu andaki Trabzon Belediyesi, Trabzon tarihinin en beceriksiz, en başarısız belediyesi. Bunun hükmünü halk vermiş zaten. AKP’nin Türkiye geneline göre Trabzon’daki düşüşü daha fazla. Bunu kendileri de biliyor. Bu aradaki sürede de bunu düzeltebilmeleri mümkün değil.”

TRABZON ŞANSSIZ BİR ŞEHİR
“Trabzon’un belediyecilik konusunda aslında çok şanssız bir şehir” diyen Milletvekili Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Trabzon vizyonel bir başkan yakalayamadı. Önüne büyük projeler koyacak, siyasal iktidarı takip edip oradan şehrin geleceğini aydınlatacak büyük projeler peşinde koşan vizyonel bir belediyecilik anlayışına sahip olamadık. Ben bunu bütün halinde söylüyorum bu mevcudu bugüne kadar olanların en başarısızı kabul ediyorum. Ama onları da çok başarılı bulmuyorum. Trabzon bu konuda şanssız bir şehir.”            

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel