Trabzon Atasını Unutmadı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75. Yıldönümü nedeniyle Trabzon’da çeşitli anma programları düzenlendi.Valilik önündeki Atatürk Alanında gerçekleştirilen programa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Beled

Trabzon Atasını Unutmadı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75. Yıldönümü nedeniyle Trabzon’da çeşitli anma programları düzenlendi.

Valilik önündeki Atatürk Alanında gerçekleştirilen programa Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, CHP Milletvekili Volkan Canalioğlu, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.

Çelenklerin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından sirenlerin ve klaksonların çalınmasıyla devam eden programda İstiklal Marşı ile göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Şeref defterini imzalayan Vali Öz, deftere şunları kaydetti; “Aziz Atatürk, aramızdan ayrılalı 75 yıl oldu. Bugün yine huzurundayız. 10 Kasım bir devrin sonu değil, emanet bıraktığın Cumhuriyet’in yaşatılıp yüceltilmesi için bir başlangıç olduğu bilincindeyiz. Bu yüzden seni yas tutarak değil, fikirlerle, eserlerle yaşatmak için daha çok çalışarak anıyoruz. Senin naçiz vücudun toprak oldu ama kurduğun Cumhuriyet ebediyen yaşayacaktır. Bizler Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmak, temel değerlerini koruyarak ülkemizi çağdaş seviyeye taşımak için yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz. Bu inançla, ölümünün 75nci yılında bir kez daha şükran, rahmet ve minnetle anıyoruz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel