Trabzon ajansın toplantısı

Trabzon Valiliği B Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Giresun Valisi Mustafa Yaman, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Tra

Trabzon ajansın toplantısı

Trabzon Valiliği B Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Giresun Valisi Mustafa Yaman, Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Ordu Valisi Orhan Düzgün, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, il genel meclisi başkanları ile sanayi ticaret odası temsilcileri katıldı.

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım’ın görevine başladığını belirten Vali Kızılcık, “Genel sekreterimizi altı aydır bekliyoruz. Çünkü kuruluş kanunu gereğince kalkınma ajansının faaliyete geçebilmesi için genel sekreterliğin doldurulmuş olması gerekiyordu. Oda doldu. Şuandan itibaren vakit kaybetmeden Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin kalkınması için gerekli çalışmaları yapmak için kaybetmiş olduğu zamanı telafi edeceğine olan inancımı ifade etmek istiyorum. Hep beraber bölgemizin kalınmasına olumlu katkılar sağlayacak bir çalışma ortamı diliyorum” dedi.

Kalkınma ajansının bölgemizde dengeli bir kalkınmanın gerçekleştirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu dile getiren Vali Kızılcık, “Kamu yönetiminde proje mantığının hakim kılınması ve yatırımların bölgemize çekilmesi için kalkınma ajansı çok önemli bir işlev görecektir” şeklinde konuştu.

Daha sonra yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşüldü. Trabzon’un Taksim yokuşunda Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait yapım aşamasındaki binanın yönetim merkezi olarak kiralanmasına karar verilirken, Ajans’ın 2010 bütçesi de kabul edildi. Toplantıda ayrıca Ajans’ta istihdam edilecek personel için ilana çıkılmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel