Tonya’ya çimento fabrikası tepkisi

 Trabzon’un Tonya ilçesine kurulmak istenen, ancak çevreciler ile yöre sakinlerinin karşı çıkması ve başvurusu ile mahkeme tarafından yapımına izin verilmeyen çimento fabrikasına bir karşıtlık da  fındık ihracatçısı işadamı, Trabzon Ticaret Borsası Yöneti

Tonya’ya çimento fabrikası tepkisi
 
Trabzon’un Tonya ilçesine kurulmak istenen, ancak çevreciler ile yöre sakinlerinin karşı çıkması ve başvurusu ile mahkeme tarafından yapımına izin verilmeyen çimento fabrikasına bir karşıtlık da  fındık ihracatçısı işadamı, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu’ndan geldi.
 
Söz konusu yörenin Livalobo mevkiinin böyle bir fabrikanın kurulabileceği değil, sözünün dahi edilmemesi gereken tabiat harikası yörelerden biri olduğuna dikkat çeken Şükrü Güngör Köleoğlu, “Dünyayı da gezenler buraları da gidip görsünler. Yöre, dağlar, vadiler ne kadar doğal, ne kadar bakir.. Dünya bu gibi yerleri bırakın korumayı, arttırmaya çalışırken, bizim bu ülkede kurulabilecek binlerce yeri bırakıp, burayı seçmemiz, cennete cehennem çukuru açmaya benziyor” dedi.
 
Şahsi düşüncesinin, her ne amaca yönelik olursa olsun günümüzde önceliğin doğayı korumaya verilmesi gerektiği yönünde olduğunu belirten, Köleoğlu şunları söyledi: 
“Gidip gördüğümüz yer için deniliyor ki, ‘seçilen Livalobo mevkii, sarıkızların, ağaçların, çiçeklerin, kuşların, böceklerin ve yaban hayatınındır.’ Yetmez, tüm insanlığındır, geleceğimizindir. Böyle bir fabrikayı kuracak çok yer bulabilirsiniz. Ama, sahilden buraya kadar olan 38 km’lik yolu kullanacak araçların yaratacağı her türlü kirlilik ve çevre sorunları dahil, çimento fabrikasının yapacakları ile bozacakları, yok edecekleri doğayı, bu tabiat harikalarını bir daha geri getiremezsiniz. Onun için gelinen noktayı da dikkate alarak bu düşüncenin tamamen rafa kaldırılması gerektiğine inanıyorum.” 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel