Tonya'sıyla TRABZON

Tam bir sene önce yola çıkan Trabzon Kültür Sanat Yaşam Dergisi, yürüyüşüne devam ediyor. Daha önce altı sayıda da farklılığını ortaya koyan ve kendine 'En iyi kent dergisi' olma hedefi koyan Trabzon Kültür Sanat, kente ve bölgeye bakışını başarıyla sürdü

Tonya'sıyla TRABZON
Tam bir sene önce yola çıkan Trabzon Kültür Sanat Yaşam Dergisi, yürüyüşüne devam ediyor. Daha önce altı sayıda da farklılığını ortaya koyan ve kendine 'En iyi kent dergisi' olma hedefi koyan Trabzon Kültür Sanat, kente ve bölgeye bakışını başarıyla sürdürüyor.

En güzel 10 Trabzon yaylası hangisi? Neredeler ve nasıl gidilir? Fındık bu sene de kavgalarla toplandı. Fiyatı açıklandı ama kavgası daha da sürecek gibi. Fındığın sorunları ve çözümlerini en özet ve en kısa yoldan bu dosyada öğreneceksiniz. İDO'nun Trabzonlu genel müdürü Dr. Ahmet Paksoy, Trabzon'a hangi rolü biçti. Paksoy ile Trabzon ve bölge üzerine konuşmalar.

Trabzon'suz Kurtlar Vadisi olur mu? Kurtlar Vadisi'nin Trabzonlu'su ile Ganita-Trabzonspor-Trabzon üzerine.

Hem otantik hem akademik. Karadeniz'in yeni ve genç kadın sesi Zeynep Başkan ile Tonya'da 1500 metre rakımda yapılan enfes söyleşi.

Bugüne kadar herkes yol üzerine konuştu ama onlar belgesel çekti. Profesyonel turist rehberi iki idealistin Karadeniz'in son kumsalını dozerler girmeden önce çektiler. Son Kumsal ve Kudu ailesi.

Bir eğitimci, bir uzun yol fotoğrafçısı. 40 yıldır fotoğraf çeken Fazıl Saraç, aslında kimdir? Onun ağzından kendisi o enfes fotoğrafları.

Karadeniz'i anlatan yayınevi sayısı hızla artmıyor. Yerinde sayıyor. Trabzon'da Serander Yayınları ve Karadeniz kütüphanesini oluşturmaya devam ediyor.

Ve Trabzonspor. Trabzonspor'un efsanelerinden Ahmet Suat Özyazıcı'dan çok ilginç bir çıkış.

Yayın yönetmenliğini Aytekin Akay'ın yaptığı dergide bunların dışında yazarlar, bölgeden haberler ve fotoğraflar da yer alıyor.

Tonya 2008

Trabzon Kültür Sanat Yaşam, bu sayısında da bir ilçeye demir attı. Tonya'ya çıktı. Köylerinde dolaştı, medreselerini gezdi. İlçenin nabzını tuttu. Belediye başkanından işadamına, akademisyenine, folkloruna, yöneticilerine, ilçenin öne çıkanları kim? İlçenin sorunları ne, çözümleri için kim ne diyor? Ne öneriyor? İstanbul, Trabzon, Ankara, Bolu, Antalya, İzmir, Hollanda ve Amerika Birleşik Devletleri de dünyanın bir ucundaki Tonyalılar, Tonya'yı, özlemlerini yazdı. Tonya 2008, Trabzon Kültür Sanat Yaşam Dergisi'nin 7.sayısıyla birlikte.

Dergiye abone olmak isteyenler

abone@trabzondergisi.com adresine mail atabilir ya da
0212 212 61 26 nolu telefonu arayabilir.

Dergiye İstanbul içinde, Beşiktaş, Mecidiyeköy, Bakırköy, Kadıköy, Taksim gibi merkezi yerlerde bulabilir.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler