Tonya'da maden arama!

Tonya ilçesinin Kalınçam köyünde 1800'lü yıllarda ''Gümüşhane Madenleri'' adıyla işletilen ve yıllardır hiçbir çalışma yapılmayan Fol madenleri, Koza Altın İşletmeleri A.Ş yetkilileri tarafından incelendi. Koza Altın İşletme Müdürü Hasan Giray ve işletme

Tonya'da maden arama!
Tonya ilçesinin Kalınçam köyünde 1800'lü yıllarda ''Gümüşhane Madenleri'' adıyla işletilen ve yıllardır hiçbir çalışma yapılmayan Fol madenleri, Koza Altın İşletmeleri A.Ş yetkilileri tarafından incelendi.

Koza Altın İşletme Müdürü Hasan Giray ve işletme şefi Bahri Coşkun'un Kalınçam köyünün Kavallı ve Madenler bölgesinde yaptıkları incelemeye, Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt ile AK Parti Tonya İlçe Başkanı Mehmet Yakupoğlu da katıldı.

Köylülerden de bilgi alan yetkililer, bölgeden maden örnekleri toplayarak numuneleri laboratuvara gönderdiler.

Yetkililer, bölgede kurşun ve bakır madeni olduğunu belirterek, ''Biz, minerallerde altın ve gümüş olup olmadığına bakacağız. Çıkacak sonuçlardan sonra, bölgede ruhsat yetkisi olanlarla ilişki kurarak rezerve durumuna göre işletmeyi açabiliriz. Burada irili ufaklı damarlar görülüyor. Potansiyelin olduğu belli. Laboratuvar bulgularından sonra ekipman göndererek, daha ayrıntılı incelemeler yapacağız'' dediler.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler