Tonya'da bir okulun başarısı

Trabzon'un Tonya ilçesindeki eğitim kurumlarından Karaağaçlı İlköğretim Okulu, ''Intel Öğretmen Programı'' kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen ''Eğitimde Teknoloji Kullanımı'' proje yarışmasında, 47 il birincisi arasından ilk 10'a girmeyi başardı. Ton

Tonya'da bir okulun başarısı

Trabzon'un Tonya ilçesindeki eğitim kurumlarından Karaağaçlı İlköğretim Okulu, ''Intel Öğretmen Programı'' kapsamında Türkiye genelinde düzenlenen ''Eğitimde Teknoloji Kullanımı'' proje yarışmasında, 47 il birincisi arasından ilk 10'a girmeyi başardı.

Tonya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Berberoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, program kapsamında bu yıl ilki düzenlenen yarışmaya, Trabzon genelinden toplam 5 başvuru yapıldığını belirterek, ''İlde yapılan değerlendirme sonucu ilçemizin Karaağaçlı köyündeki ilköğretim okulu, Fen ve Teknoloji Öğretmeni Bayram Karanisoğlu ve öğrencilerinin hazırladığı, 'Vücudumuzdaki Sistemler' adlı proje, il birincisi seçilerek bölge elemelerine katılmaya hak kazandı'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nde, jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda, Trabzon'u temsil eden Karaağaçlı İlköğretim Okulu'nun, 47 il birincisi proje içinden ilk 10'a kaldığını ifade eden Berberoğlu, bu başarısıyla, okulun 20 adet dizüstü bilgisayarla ödüllendirildiğini söyledi.

Beberoğlu, proje koordinatörü öğretmen ve 4 öğrencinin, 21?23 Kasım tarihleri arasında çalışmalarını sunmak üzere Ankara'ya davet edildiğini ifade ederek, ''Pazar günü final sunumları yapılacak. Pazartesi günü de, Türkiye genelinden ilk 3'e giren projeler açıklanacak. Düzenlenecek törenle, dereceye giren öğretmen ve öğrenciler ödüllendirilerek. Okulumuzun burada da derece yapacağına inanıyoruz'' diye konuştu.
Yusuf Berberoğlu , finalde yarışacak diğer okullarin ise, Adana Vakıfbank, Afyonkarahisar Hacı Ahmet Özsoy, Ankara Anadolu, Aydın Gazipaşa, Burdur Özboyacı, Çorum Fatih Sultan Mehmet, Eskişehir Melahat Ünügür, Isparta Kamile Gürkan, Kırklareli Ahmet Mithat ilköğretim okulları olduğunu söyledi.

-INTEL ÖĞRETMEN PROGRAMI-

Milli Eğitim Bakanlığı ile Intel firması arasında 9 Haziran 2003'te imzalanan protokol gereğince yürütülen Intel Öğretmen Programı, proje tabanlı ve öğrenci merkezli eğitime yeni bir bakış açısı kazandıran, öğretmenlere öğretim tasarımı geliştirmelerinde bilişim teknolojilerini araç olarak kullanmanın yollarını gösteren uluslararası bir program.
''Intel Gelecek İçin Eğitim'' programı adıyla anılan ancak 2008 yılı itibariyle ''Intel Öğretmen Programı'' adını alan proje, bilişim teknolojisi araçlarını, eğitim öğretim faaliyetlerinde daha etkin ve verimli bir şekilde kullanılabilmesini sağlamak amacıyla, öğretmenlere bu konuda bir metodoloji öğretmeyi hedeflemekte. Bakanlığa bağlı resmi okullarda görev yapan 100 bine yakın öğretmen, söz konusu program kapsamında eğitim aldı.

Trabzon ilinde ise 2008 yılından itibaren Intel Öğretmen Programı eğitimleri ilköğretim okulu öğretmenlerine yönelik olarak ''Yüz yüze Eğitim'' başlığı altında, ortaöğretim okulları öğretmenlerine yönelik olarak da ''Karma Eğitim'' başlığı altında verildi. İlde bulunan 400'ün üzerinde öğretmen bu programları katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel