TOBB Kurulları ortak toplandı..

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da katıldığı toplantıda son 3.5 aydaki küresel ekonomik gelişmeler değerlendirildi.M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki yeni seçilen TOBB Yönetim Kurulu ile Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu ve Yüksek Koordinasyon Kur

TOBB Kurulları ortak toplandı..

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da katıldığı toplantıda son 3.5 aydaki küresel ekonomik gelişmeler değerlendirildi.

M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığındaki yeni seçilen TOBB Yönetim Kurulu ile Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu ve Yüksek Koordinasyon Kurulu üyeleri, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ı ağırladı. Hisarcıklıoğlu, reel ve özel sektörle istişareye verilen öneme işaret ederken, Ali Babacan da son 3,5 aydaki küresel ekonomik.
 
Toplantının açılışında konuşan TBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, finansal göstergelerde bazı bozulmalar olmasına rağmen üretim kapasitesinde herhangi bir kaybın olmadığını belirterek "Son 10 yıldır ekonomideki büyümeyi sağlamış olan reel sektör olarak sorumluluklarımızın bilincinde çalışmaya devam edeceğiz. Daha fazla üretim, daha fazla yatırım, daha fazla istihdam, daha fazla ihracat sağlayarak ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasının güvencesi olacağız" diye konuştu. 
 
-Başbakan Yardımcısı Ali Babacan
Türkiye'nin son aylarda ekonomisi üzerinde etkili olan gelişmeleri başlıklar altında anlatan Başbakan Yardımcısı Babacan da, bunlardan bir tanesinin küresel ekonomik konjonktür olduğunu söyledi.
 
Küresel konjonktürle ilgili diğer konunun Avrupa'da yapısal sorunların devam etmesi olduğuna işaret eden Babacan, "Ama son aylarda dibe çöküşün durduğuna dair küçük sinyaller geliyor" değerlendirmesinde bulundu.
 
Sermaye çıkışlarının Türkiye'nin ilk defa karşılaştığı bir durum olmadığının altını çizen Babacan, hisse senedi piyasasından 22 Mayıs'tan bugüne kadar 2 milyar dolar civarında net yabancı çıkışı yaşandığını söyledi.
 
Türkiye'nin benzer olayları daha önce yaşadığını anımsatan Babacan, o zamanlarda da ekonominin temellerinin sağlam olmasının ve atılan doğru adımların, finansal göstergelerin Türkiye'nin ekonomik temelleri ile uyumlu bir seviyeye dönmesine imkân tanıdığını kaydetti.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel