TESOB kalkınma ajansı kuruyor

Kalfaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son olarak 23 ili kapsayan 8 bölge kalkınma ajansının kurulmasıyla birlikte ülkede kalkınma ajanslarının sayısının 10'a yükseldiğini belirtti. Kalkınma ajansı kurulan iller arasında ülkenin en geri kalmış bölgelerinde

TESOB kalkınma ajansı kuruyor

Kalfaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, son olarak 23 ili kapsayan 8 bölge kalkınma ajansının kurulmasıyla birlikte ülkede kalkınma ajanslarının sayısının 10'a yükseldiğini belirtti.

Kalkınma ajansı kurulan iller arasında ülkenin en geri kalmış bölgelerinden olan Doğu Karadeniz bölgesinin hiçbir ilinin olmamasının fevkalade üzücü olduğunu ifade eden Kalfaoğlu, şunları kaydetti:

''Doğu Karadeniz'deki Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize ve Artvin'e hizmet edecek olan Doğu Karadeniz Bölgesi Kalkınma Ajansı en kısa sürede Trabzon'da kurulmalıdır. Özellikle tepeden inme kalkınma politikaları yerine, bölgenin kalkınma planının hazırlanmasını, bölgeler arası gelişmişlik farkının en aza indirilmesini, yerel yönetim, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin fikirlerinden istifade edilmesini sağlayacak olan bölgesel kalkınma ajansının en kısa sürede Trabzon'a kurulmasını bekliyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel