Temel ve Fadimeler yarışacak

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Avrupa Birliği (AB) Bürosu ve Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Temel ve Fadime figürlerinin kullanıldığı ''Küçük Mucitler Yarışıyor'' yarışması düzenlenecek. İlköğretim okulu 6-7 ve 8. sınıf öğrencilerinin

Temel ve Fadimeler yarışacak

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Avrupa Birliği (AB) Bürosu ve Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Temel ve Fadime figürlerinin kullanıldığı ''Küçük Mucitler Yarışıyor'' yarışması düzenlenecek.

İlköğretim okulu 6-7 ve 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı yarışmanın logosu küçük Temel ve Fadime karakterinden oluşuyor.

Yarışma, ''Mucit Amca'' lakaplı Melih Yalçıneli'nin, 26-27 Şubat 2008 tarihleri arasında öğrencilerle birlikte gerçekleştireceği etkinlikle başlayacak.
Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Ofisinde gerçekleştirilecek olan etkinlikte öğrencilerin yaratıcı fikirlerini özgürce sergilemeleri için gerekli motivasyon sağlanacak.

TTSO AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Yakup Karbuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışma kapsamında AB'de meslek seçimi ve rehberlik çalıştayının da düzenleneceğini ifade ederek, şunları söyledi:
''Çalıştayda yaratıcı fikirlere sahip çocukların mesleki eğitime özendirilerek gelişimlerini üst noktalara taşımalarının önemi anlatılacak. Yarışmanın sonuçları mayıs ayında açıklanacak ve çocuklara çeşitli armağanlar sunulacak. Öte yandan, yarışmada dereceye giren öğrencilerin projeleri Ankara'da düzenlenecek olan Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı'nda (METEF) da sergilenecek.''

-TEMEL VE FADİME KIVRAK ZEKAYI TEMSİL EDİYOR-

Karbuz, 2009 yılında inovasyon kavramı çerçevesinde yaratıcı fikirleri destekleyecek çalışmalar yapmayı planladıklarını belirterek, ''Yaratıcı fikirlerin kaynağının çocuklar olduğuna inanıyoruz. Üstelik Temel ve Fadime figürlerini kullanarak bölgemiz insanının zekasına, yaratıcılığına da dikkat çekmeyi amaçladık. Pratik zekasıyla her alanda öne çıkan Karadeniz insanı bu etkinliğin sonunda çocuklarının parlak zekasıyla da gurur duyacaktır'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler