Teknololoji bir mesleği daha vurdu!

Giresun’un Görele ilçesinde arzuhalcilik yapan Salim Kasım, bir yakınının teşvikiyle Arzuhalcilik Mesleğini 29 yıldır yaptığını, teknolojinin gelişmesiyle birlikte işlerinin bozulduğunu söyledi.Eskiden adliye binasının çevresinde sıralanan arzuhalciler di

Teknololoji bir mesleği daha vurdu!

Giresun’un Görele ilçesinde arzuhalcilik yapan Salim Kasım, bir yakınının teşvikiyle Arzuhalcilik Mesleğini 29 yıldır yaptığını, teknolojinin gelişmesiyle birlikte işlerinin bozulduğunu söyledi.
Eskiden adliye binasının çevresinde sıralanan arzuhalciler diğer adıyla ‘yazıcılar’ gerek gelişen teknoloji gerekse mevzuat değişiklikleriyle az sayıda kişi tarafından yapılır hale geldi. 84 yaşındaki Salim Kasım’da, eski daktilosuyla küçücük yazıhanesinde teknolojiye direniyor.
Her türlü dilekçeyi yazdıklarını belirten Kasım “Veraset ilamları, tapu için isim soy isim tashihleri, intikal beyannameleri ve boşanma dilekçeleri yazıyorum. Bu iş emekli işi. Buradan sağlanan gelirle ev geçindirilmez. Günde 3-4 dilekçeyi geçmiyor. Öyle zaman oluyor ki, hiç siftah etmeden geçirdiğimiz günler oluyor” dedi.


Arzuhalciliğin artık iş olmaktan çıkıp boş zamanların değerlendirildiği bir meslek haline geldiğini vurgulayan Kasım, “1984 yılında Milli Eğitimden öğretmen olarak emekli oldum. Emekli olduktan sonra bir yakınının teşvikiyle bu mesleğe başladım. Bu güne kadar hiç bilgisayar kullanmadım ilçede bu işi yapan bir arkadaş daha var ama bilgisayar çıkınca vatandaş kendi dilekçesini kendisi yazıyor. Eskisi gibi para kazanamıyoruz. Ama ben sağlığımı sıhhatimi buraya borçluyum. Ben burada iş olsun olmasın çok mutlu oluyorum. Arzuhalcilik mesleğini sağlığım el verdiği sürece yapmak istiyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel