Tarihi bina tuz-buz oldu

Rize Pazar'daki son tarihi konak da yıkıldı. Pazar merkezdeki yükseltinin üzerinden kente bakan tarihi yapının çatısı ve iç direkleri tamamen yıkılırken dış tarafı ise sarmaşıklar sayesinde ayakta duruyordu. Yaklaşık 30 hissedarı bulunduğu için kimsenin i

Tarihi bina tuz-buz oldu
Rize Pazar'daki son tarihi konak da yıkıldı. Pazar merkezdeki yükseltinin üzerinden kente bakan tarihi yapının çatısı ve iç direkleri tamamen yıkılırken dış tarafı ise sarmaşıklar sayesinde ayakta duruyordu.

Yaklaşık 30 hissedarı bulunduğu için kimsenin ilgilenmediği belirtilen konağın içinde kedi, köpek ve farelerin yuva yaptığını söyleyen çevre sakinleri ise topladıkları imzalarla Kaymakamlığa ve belediyeye başvuruda bulunmuştu.

Konak sahiplerinin, belediyeye müracaat ederek binanın tehlike arzettiği için yıkılacağı ve tedbir alınmasını istediği öğrenildi.

Bugün Pazar Belediyesi ekipleri tarafından konak etrafında tedbir alınırken, bina sahipleri tarafından getirilen iş makinesi tarafından, 2 saatlik çalışma sonrası kazasız şekilde tarihi taş konak yıkıldı.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler