Suudiler Trabzon’u Unutamıyor

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’a gelen Suudi gazeteciler, burada gördükleri güzellikleri ülkelerine taşıdılar. Suudiler Karadeniz’in muhteşem yaylalarına hayran kalırken, yaylada içtikleri ayranı ise unutamıyorlar.           Trabzon şehir merkezinde bulunan

Suudiler Trabzon’u Unutamıyor
Geçtiğimiz günlerde Trabzon’a gelen Suudi gazeteciler, burada gördükleri güzellikleri ülkelerine taşıdılar. Suudiler Karadeniz’in muhteşem yaylalarına hayran kalırken, yaylada içtikleri ayranı ise unutamıyorlar.
           
Trabzon şehir merkezinde bulunan tarihi ve turistik mekanlar (Camiler, Atatürk Köşkü, Boztepe, Cephanelik, Kemeraltı çarşı gibi…) yanında Uzungöl ve yaylaları, Kayabaşı Yaylası, Düzköy Haçkalı Hocababa Yaylası, Akçaabat Sivri Tepe’yi gezen misafirler karşılaştıkları tarih ve doğa harikası görseller karşısında hayranlıklarını gizleyemedi.
           
Suudlu Gazeteciler, bölgemizdeki gezilerinde çektikleri fotoğrafları ülkelerinde Cidde ‘Red Sea Mall’ Alışveriş Merkezi’nde sergilediler. Suudiler ayrıca benzer sergileri Medine ve Riyad şehirlerinde de açmaya hazırlanıyor.
           
Cidde’de açılan serginin Trabzon turizmine çok büyük katkısının olacağını belirten Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, “Trabzon’umuz tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle ülkemizin turizm yönünden parlayan bir yıldızıdır. Biz bu güzelliklerimizi bugüne kadar uluslar arası sergi ve fuarlarda tanıttığımız gibi bundan sonrada tanıtmaya devam edeceğiz. Bunun sonucu olarak geçen ay ilimize gelen on beş Suudi gazeteci ve televizyoncu ilimizdeki bu güzelliklere hayran kalmış, gezip gördükleri yerleri fotoğraf makinelerine ve kameralarına kayıt etmişlerdir. Şimdi bugünde burada bu çekilen fotoğrafların sergisini açıyoruz. Sergi ülkemiz, bölgemiz ve Trabzon’umuz için müthiş bir tanıtım aracı olacaktır dedi.
           
Bu tür tanıtımların organizasyonların Trabzon’umuza olan ilgiyi büyük bir oranda arttırdığını söyleyen Vali Kızılcık ‘Geçen yıl orta doğu ülkelerinden ilimize gelen misafir sayısı yılın yarısı olmasına rağmen aynı sayıya ulaşmıştır. Bu sayı her yıl büyük bir oranda  artacak biz il olarak bu yoğun artış karşısında konaklama ve diğer hizmet sektörünün gelişmesi için çalışmalarımız devam ettiriyoruz.Bu çerçevede önümüzdeki iki, üç yıl içerisinde beş yıldızlı otel sayımız 5-6’yı bulacaktır’’ dedi.
             
Sergi açılışında konuşan Cidde Başkonsolosu Fikret Özer de iki ülke arasındaki bu güzel diyaloglar sevindirici olduğunu söyleyerek, “Suudi medya mensuplarının Trabzon’a yaptıkları ziyaret sonrası hayranlıklarını burada herkese aktarıyorlar. Bu Türkiye için çok önemli bir tanıtımdır. Ülkemizin güvenli, huzurlu ve her misafirin rahat edebileceği bir ülke olması nedeniyle Suudi vatandaşların da Türkiye’mizi, Trabzon’umuzu daha çok ziyaret edeceklerine inanıyorum.  Biz ülkemizin gün yüzüne çıkmamış güzelliklerini turistik potansiyelini tanıtmak amacıyla Arabistan’dan gazetecileri ülkemize davet ediyoruz.
             
Sergiyi düzenleyen Cidde Konsolosluğu Basın Ataşesi Bahattin Akyön ise, bu tür gezilerin devam edeceğini ifade ederek, “Suudi medya mensuplarının ülkemiz Karadeniz bölgesine yaptıkları ziyaretlerdeki anılarını, Trabzon’un ve yaylalarının güzelliklerini yayın organlarına aktararak tanıtımımıza katkı sağlıyorlar” dedi.
             
Trabzon’umuza ve bölgemize yönelik gerçekleştirilen geziye katılan Suudi gazetecilerin yayın organlarına yansıyan görüşleri şu şekilde;
             
Suudi Haber Muhabiri Hasan Albur, “Enfes bir coğrafya, yeniden keşfedilmiş olması, eski alışkanlıkların tadıyla, modern rahatlıktan vazgeçişin bir yolu. Çok kuru ve çöl bölgesinden gelip, böylesine çeşitli iklimlerin yaşandığı, doğanın çok farklı zenginliklerinin bulunduğu ülkede; dağlar, göller, ormanlar, nehirler görmek muhteşem bir deneyim.’
             
Bir başka Suudi gazeteci de; “İkramcı köylülerle tanışmanın, antik camileri görmenin, yerel mutfakları tatmanın, açık hava aktivitelerinde yer almanın lafı bile olmaz”
             
Bir diğer gazeteci, “Çay toplama, ineklerden süt sağma, karda yürüme sıra dışı ve eğlenceli bir yaşantı. Karı ve çay bitkisini ilk defa gördüm.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel