Sürmene'nin durumu ele alındı

Trabzon'un Sürmene ilçesinde, Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) tarafından gerçekleştirilen analizde, kamu kurumu, dernek ve sivil toplum kuruluşları başkanları, ilçenin güçlü, zayıf, fırsat, tehdit (MZFT) alanında artı ve eksisini tartıştı. Sürmene Kızıla

Sürmene'nin durumu ele alındı
Trabzon'un Sürmene ilçesinde, Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) tarafından gerçekleştirilen analizde, kamu kurumu, dernek ve sivil toplum kuruluşları başkanları, ilçenin güçlü, zayıf, fırsat, tehdit (MZFT) alanında artı ve eksisini tartıştı.

Sürmene Kızılay toplantı salonunda gerçekleştirilen analizin içeriği, Karadeniz Teknik üniversitesi (KTÜ) Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Uzmanı Şebnem Akın Acuner tarafından anlatıldı. İlçenin artı ve eksilerinin, fırsat ve ilçeyi tehdit eden sorunların konuşulduğu toplantıda söz alan Sürmene Kaymakamı Mustafa Özarslan, "Durarak başarılı olmak mümkün değildir, İlçenin kısıtlı imkanlarını en iyi şekilde kullanarak ve ancak birlik olarak bir yerlere gelebiliriz." dedi.

Katılımcılar arasında olan Trabzon İl Kültür Müdürü İsmail Kansız ise Sürmene'nin kültür açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. El sanatlarında 'kemençe ve bıçak' yapımı anlamında ilçenin Türkiye'de tanındığını ifade eden Kansız, "Sürmene'de ayrıca 102 tane tescillenmiş tarihi ve turistik konağımız bulunmaktadır, Sürmene evleri, Memişağa, Yakupağa ve Kastelli konakları bunların başında gelenlerdir." şeklinde konuştu. Sosyal içerik olarak ise Sürmene Zarha Dağı'nda üç yıldızlı bir otel bulunduğuna dikkat çeken Kansız, "Ayrıca ilçede yapılan neredeyse tüm okulların hayırsever insanlar tafafından yapılmış olması ilçe adına önemli bir gurur kaynağıdır." ifadesini kullandı. Yöre mutfağı açısından ilçenin zengin bir kültüre sahip olduğunu belirten Kansız, Sürmene pidesinin de önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Sürmene İlçe Kızılay Başkanı Cemalettin Aksoy da Sürmene'nin eksikleri anlamında demir elmasını ve şeker hastalarına şifa olarak bilinen karayemişi kullanamadığını söyledi. Sürmene Devlet Hastanesi'nde de eksiklerin bulunduğunu belirten Aksoy, "Sağlık ocağının ve devlet hastahanesinin binası yeni, fakat donanım ve hasta tedavi açısından aynı şeyi söylemek mümkün değil." şeklinde konuştu. İlçenin artı ve eksisinin not olarak tutulduğu analiz değerlendirmesi, karşılıklı görüşlerin ifade edilmesiyle son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler